Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб визначення активності пічного вапна (Патент на корисну модель № 51736)
    (2010) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна
    Використання запропонованого способу визначення активності пічного вапна дає можливість значно спростити визначення цього показника, скоротити час на його контроль і підвищити точність результатів, що дозволить поставити цей метод на потік цукрового виробництва.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очистки водно-спиртового розчину (Патент на винахід № 35010 A)
    (2001) Ковальчук, Володимир Петрович; Янчевський, Віктор Казімірович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Олійник, Світлана Іванівна; Кравчук, Зоя Дмитрівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна
    Винахід відноситься до харчової промисловості. Спосіб передбачає очистку сорбентом і фільтрацію через пісочний матеріал. Як сорбент використовують меланін WS 121 з показником адсорбційної активності 40-80% до маси сорбента, концентрацією парамагнітних центрів g фактор =2,0030-2,0035, при цьому об'ємна витрата водно-спиртового розчину міцністю більше або менше 80% становить 10-40 дал/год і 30-80 дал/год відповідно. The invention relates to food industry. Method provides purification with sorbent and filtration through sand material. As sorbent melanin WS 121 is used with index of adsorption activity of 40-80 % to mass of sorbent, concentration of paramagnetic centers g factor =2.0030-2.0035, at that volume consumption of aqueous-alcoholic solution with strength more or less 80 % is 10-40 dal/hour and 30-80 dal/hour respectively .
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб визначення активності вапна у вапняному молоці (Патент на корисну модель № 50229)
    (2010) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна
    Спосіб визначення активності вапна у вапняному молоці, що включає титрування наважки вапняного молока соляною кислотою, який відрізняється тим, що береться обєм вапняного молока 500-600 см, фільтрується, відбирається наважка вапняної води в кількості 50-60 г, після чого вона титрується децинормальною соляною кислотою, а активність вапна у вапняному молоці визначається як відсоткове відношення концентрації вапна у вапняній воді до величини розчинності вапна в ній.