Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
12 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Спосіб електрообробки цукрових розчинів (Патент на винахід №93805)(2011) Мирончук, Валерій Григорович; Пономаренко, Віталій Васильович; Гарматій, Ярина ВолодимирівнаСпосіб електрообробки цукрових розчинів передбачає обробку цукрових розчинів електричним полем напруженістю 75-150 В/см, яке створюється між ізольованими від розчину електродами. Згідно винаходу цукровий розчин протягом перших 2-3 хвилин обробляють змінним електричним полем і протягом наступних 4-5 хвилин продовжують обробку постійним електричним полем. A method for electrical treatment of sugar solutions provides for treatment of sugar solutions by electrical field with intensity of 75-150 B/sm, occurring between electrodes isolated from solution. According to the invention, sugar solution during the first 2-3 minutes is treated by alternating electric field and during the subsequent 4-5 minutes the treatment by constant electric field is continued.Документ Способ регулирования выпарных аппаратов (Авторское свидетельство № 250109)(1969) Тобилевич, Назар Юрьевич; Сагань, Иван Иванович; Сирый, Олег Николаевич; Поржезинський, Юрий ГеоргиевичСпособ регулирования работой однопроходной испарительного аппарата сахарного завода заключается в переменные полезной разности температур между паром и раствором за счет изменения температуры раствора в зависимости от расхода раствора на аппарат. Method Single Pass regulation of sugar evaporator plant is useful variable temperature difference between the vapor and solution by changing the temperature of the solution, depending on the flow solution for the device.Документ Спосіб приготування засолювальних розчинів (Патент на корисну модель № 80709 )(2013) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Клюк, Олександр Дмитрович; Некоз, Олександр Іванович; Дзюб, Олександр ГригоровичСпосіб приготування засолювальних розчинів включає їх розчинення у воді та перемішування розчину в гідродинамічному кавітаційному апараті. Спочатку готують емульсію з функціональними компонентами. Потім подають в гідродинамічний кавітаційний апарат. За джерелом кавітації і перемішують розчин з кратністю не менше трьох. Method of preparation of the salting solution comprises dissolving in water and mixing the solution in the hydrodynamic cavitation device. Initially, an emulsion with functional components. Then fed into the hydrodynamic cavitation apparatus with a source of cavitation and the solution was stirred with a multiplicity of at least three.Документ Спосіб визначення оптимальної концентрацій крохмалю в розчині (Деклараційний патент на винахід № 69265)(2004) Ковбаса, Володимир Миколайович; Лазаренко, Михайло Васильович; Кобилінська, Олена Валеріївна; Ромашко, Олена Василівна; Мельник, Оксана ЮріївнаДеклараційний патент на винахід. Спосіб визначення оптимальної концентрації крохмалю в розчині, який включає приготування водних розчинів крохмалю різних концентрацій, вимірювання фізичних характеристик отриманих розчинів, побудову кінетичних кривих за результатами вимірювання, який відрізняється тим, що в проводять вимірювання інтенсивності поглинання ультразвукових хвиль розчином крохмалю, а за даними кінетичних кривих визначають концентрацію крохмалю в розчині. Declarative patent for an invention. Method of determining the optimal concentration of starch in solution, which includes the preparation of aqueous solutions of different concentrations of starch, the measurement of physical characteristics of the obtained solutions, the construction of kinetic curves by measuring, wherein in taking measurements of intensity of absorption of ultrasonic waves solution of starch, and according to the kinetic curves determine the concentration of starch in solution.Документ Способ определения концентрации компонента в маслосодержащем растворе (Авторское свидетельство № 1746306)(Государственный комитет совета министров СССР по делам изобретений и открытий, 1992) Гончаренко, Борис Николаевич; Рыбалко, Геннадий КузьмичУстройство по данному способу включает волноводный мост, перпендикулярный ему горизонтальный поток пенящегося маслосодержащего раствора, СВЧ генератор, детектор и датчик температуры, что позволяет измерять концентрацию компонента по величине диэлектрической проницаемости и повышает точность измерений. The device of the present method includes a waveguide bridge perpendicular to the horizontal flow containing oil solution, microwave generator, detector and temperature sensor that can measure the concentration of a component on the dielectric constant and increases the accuracy of measurements.Документ Устройство для определения содержания компонента в растворе (Авторское свидетельство № 1707514)(Государственный комитет совета министров СССР по делам изобретений и открытий, 1992) Гончаренко, Борис Николаевич; Рыбалко, Геннадий КузьмичУстройство включает волноводный мост, СВЧ генератор с эквивалентной нагрузкой, измерительную ячейку, детектор и компапаратор напряжения, что расширяет диапазон измерения параметра и сокращает его время . The device includes a waveguide bridge, microwave generator with an equivalent load, measuring cell, detector and komparator voltage, extending the measurement of parameter and its reduces the time.Документ Спосіб кристалізації фруктозних розчинів (Патент № 24151)(1998) Бабко, Євген Миколайович; Лементар, Святослав Юрійович; Гулий, Іван Степанович; Мирончук, Валерій ГригоровичСпосіб кристалізації фруктозних розчинів, який включає згущення і охолодження фруктозного сиропу, кристалізацію і центрифугування утфелю першого продукту, а також згущення суміші першого відтоку першого продукту і другого відтоку другого продукту, охолодження цієї суміші, кристалізацію і центрифугування утфелю другого продукту, який відрізняється тим, що при кристалізації першого продукту в якості затравки використовуються кристали другого продукту в кількості 10 - 12 відсотків до маси утфелю першого продукту. Method fructose crystallization solutions, including condensation and cooling fructose syrup, crystallization and centrifugation massecuite first product, as well as thickening of the mixture first flight of the first product and the second outflow second product, cooling the mixture, crystallization and centrifugation massecuite second product, wherein that during crystallization of the first product as seed crystals used second product in quantities of 10 - 12 percent by weight of massecuite first product.Документ Способ управления процессом непрерывной кристаллизации сахарных растворов (Авторское свидетельство № 878798)(1981) Гулый, Иван Степанович; Гаряжа, Владимир Тимофеевич; Штангеев, Валерий Остапович; Кулинченко, Виталий Романович; Бирюков, Игорь Владимирович; Шубин, Игорь Станиславович; Потапенко, Сергей Иванович; Украинец, Анатолий Иванович; Ропотенко, Ярослав ГригорьевичИзобретение относится к способам управления процессами непрерывной кристаллизации растворов и может найти применение как в химической, так и в пищевой, в частности сахарной промышленности, при управлении процессами непрерывной кристаллизации сахарных растворов.Документ Способ кристаллизации сахаросодержащего раствора (Авторское свидетельство № 823428)(1980) Кулинченко, Виталий Романович; Гулый, Иван Степанович; Гаряжа, Владимир Тимофеевич; Штангеев, Валерий Остапович; Шубин, Игорь Станиславович; Ропотенко, Ярослав ГригорьевичИзобретение относится к сахарной, пищевой и химической промышленности и может быть использовано при кристаллизации веществ из растворов при кипении.Документ Мембранный аппарат с трубчатыми фильтрующими элементами (№ 799779)(1981) Гуцалюк, Валерий Михайлович; Руденко, Вадим Иванович; Кулинченко, Виталий Романович; Каталевский, Евгений Евгеньевич; Асташкин, Сергей Дмитриевич; Косань, Станислав ИвановичИзобретение относится к разделению растворов методами обратного осмоса и ультрафильтрации и может быть использовано в микробиологической, пищевой, химической и других отраслях промышленности.