Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Каротиноїди в фруктових та овочевих соках(2023) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Бессараб, Олександр Семенович; Філіпішина, Дар'я ЄвгенівнаВ останні роки розширилися знання про склад каротиноїдів та їх біотрансформацію під час виробництва соків. Встановлено відомості про вміст у соках безбарвних каротиноїдів – фітоєну та фітофлуєну з біодоступністю 97–100 %, користь для здоров'я яких активно обговорюється світовим науковим співтовариством. Уточнено оптимальні режими ведення процесів пастеризації соків, що забезпечують максимальне збереження каротиноїдів та сприяють підвищенню їхньої біодоступності. In recent years, knowledge about the composition of carotenoids and their biotransformation during juice production has expanded. Information on the content of colorless carotenoids in juices - phytoene and phytofluene with a bioavailability of 97-100%, whose health benefits are actively discussed by the world scientific community, has been established. The optimal modes of conducting juice pasteurization processes, which ensure maximum preservation of carotenoids and contribute to increasing their bioavailability, have been specified.Документ Перспективи використання бетаціаніну в технологіях харчових консервованих продуктів(2023) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Бессараб, Олександр СеменовичСучасний ринок харчових інгредієнтів пропонує різноманітний асортимент харчових добавок, застосування яких в одному випадку дозволяє відновити традиційні споживчі властивості продукту при істотній зміні, наприклад, його калорійності, в іншому – збільшити терміни придатності, в третьому - отримати продукт з абсолютно новими споживчими властивостями. На думку багатьох експертів, саме останнє є одним із пріоритетних напрямів інноваційного розвитку. The modern market of food ingredients offers a diverse range of food additives, the use of which in one case allows you to restore the traditional consumer properties of the product with a significant change, for example, its calorie content, in another - to increase the shelf life, in the third - to obtain a product with completely new consumer properties. According to many experts, the latter is one of the priority areas of innovative development.Документ Шляхи отримання натуральних барвників антоціанового ряду(2022) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Бессараб, Олександр СеменовичОсобливе місце серед харчових добавок посідають барвники. Сьогодні харчові барвники використовуються у виробництві численних харчових продуктів – кондитерських, макаронних, хлібобулочних та м’ясних виробів, алкогольних та безалкогольних напоїв, консервованих продуктів, маргаринів, спредів, снеків, йогуртів та ін. Метою їх застосування є підвищення інтенсивності природного забарвлення або його відновлення після технологічного оброблення чи зберігання; покращення органолептичних властивостей; зафарбовування безбарвних продуктів. Dyes occupy a special place among food additives. Today, food dyes are used in the production of numerous food products - confectionery, pasta, bakery and meat products, alcoholic and non-alcoholic beverages, canned products, margarine, spreads, snacks, yogurts, etc. The purpose of their use is to increase the intensity of the natural color or restore it after technological processing or storage; improvement of organoleptic properties; coloring of colorless products.Документ Удосконалення технології соусів із додаванням бобових(2023) Кіях, Євгеній Борисович; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Бессараб, Олександр СеменовичВеличезну роль у вирішенні проблеми збільшення кількості білка відіграють зернобобові культури як сировина для його виробництва, до яких належать соя, горох, квасоля, сочевиця, нут, маш, арахіс. За хімічним складом та харчовою цінністю ці культури найбільш близькі до тваринних білків – м'яса, риби, а також молока. A huge role in solving the problem of increasing the amount of protein is played by legumes as raw materials for its production, which include soybeans, peas, beans, lentils, chickpeas, mung beans, and peanuts. In terms of chemical composition and nutritional value, these crops are closest to animal proteins - meat, fish, and milk.Документ Встановлення можливостей отримання харчового барвника хлорофілу із рослинної сировини(2022) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Бессараб, Олександр СеменовичУ сучасних умовах, незважаючи на серйозний програш збереженні колірної стабільності перед хлорофілінами, натуральні хлорофіл-барвники виходять на новий, лідируючий рівень споживчого попиту на ринку продуктів здорового харчування. Це зобов'язує виробників харчових добавок переходити на нові технології їх одержання, які ще, на жаль, не завжди здатні конкурувати за ключовими параметрами із їх синтетичними аналогами. In modern conditions, despite a serious loss of color stability compared to chlorophyllins, natural chlorophyll dyes reach a new, leading level of consumer demand in the health food market. This obliges manufacturers of food additives to switch to new technologies for their production, which, unfortunately, are not always able to compete in key parameters with their synthetic counterparts.Документ Біологічно активні добавки з екстракту топінамбура(2014) Бессараб, Олександр Семенович; Баклан (Гаган), Інна ОлександрівнаБіологічно активні добавки (БАДи) призначені для вживання одночасно з їжею або введення до складу харчових продуктів. Біодобавки можуть випускатися в таблетках, капсулах і розчинах. Важливо враховувати, що БАДи не є ліками й вводяться в харчовий раціон тільки з метою регуляції функцій організму в рамках фізіологічних норм. Наш спосіб життя й харчування такий, що фізична активність стала набагато меншою, а обсяг і, особливо, поживність їжі значно зменшилися. Dietary supplements (dietary supplements) are intended for use with food or the introduction of food. Supplements may be issued in tablets, capsules and solutions. It is important to bear in mind that dietary supplements are not drugs and administered in the diet only to the regulation of body functions within physiological norms. Our lifestyle and food so that physical activity become much smaller, and the volume and especially nutritious foods decreased significantly.Документ Використання інулину та пектину для виробництва профілактичних продуктів(2013) Гейнце, Вікторія Віталіївна; Писарєв, Максим Григорович; Бессараб, Олександр СеменовичКоренеплоди топінамбура особливо багаті на інулін, його рекомендують хворим на цукровий діабет. Пектини топінамбура належать до пектинів з високим ступенем етерифікації. Цим вони прирівнюються до найякісніших сортів пектинів з яблук і цитрусових і навіть перевершують їх. Root artichoke particularly rich in inulin, it is recommended for patients with diabetes. Pectins belong to artichoke pectin with a high degree of esterification. These are equivalent to the highest quality grades of pectin from apples and citrus, and even surpass them.