Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання харчових концентратів у харчуванні військовослужбовців
    (2015) Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Терлецька, Віта Альбертівна
    Військовослужбовці мають значні фізичні та нервово-психічні навантаження, тому саме правильно організоване і повноцінне харчування має одне з найважливіших значень для забезпечення їхнього здоров’я, витривалості та високої боєздатності. В мирний час енергозатрати військовослужбовців коливаються в межах 3500—4500 ккал на добу, але в умовах бойових навчань або воєнних дій вони значно вищі та можуть становити більш ніж 5700 ккал на добу. Soldiers have significant physical and neuro-psychological stress, so it is properly organized and nutrition is one of the most important values for their health, endurance and high readiness. In peacetime military power inputs ranging 3500-4500 calories a day, but during the military exercises or military action are much higher and can be more than 5700 calories a day.
  • Ескіз
    Документ
    Використання фруктових та овочевих порошків для виробництва кукурудзяних паличок
    (2014) Дем'яненко, Інна Вікторівна; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Терлецька, Віта Альбертівна
    В Україні популярність продуктів харчування швидкого приготування зростає з кожним роком. Понад 40 % населення вживають екструдовані харчові концентрати, зокрема сухі сніданки й комбіновані продукти. Асортимент таких продуктів досить широкий для різних верств населення, але актуальним залишається питання підвищення харчової та біологічної цінності таких виробів. Саме тому дослідження ринку та пошук шляхів розробки нових видів комбінованих екструдованих продуктів високої якості на даний час є досить актуальною проблемою. In Ukraine popularity food fast food is growing every year. Over 40% of the population use extruded food concentrates, including cereals and fodder products. The range of products is wide enough for a diverse population, but remains relevant issue of increasing food and biological value of these products. That is why market research and finding ways to develop new types of composite extruded high quality products nowadays is very topical issue.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження технологічних властивостей продуктів нового покоління
    (2008) Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Терлецька, Віта Альбертівна; Янюк, Тетяна Іванівна
    На основі теоретичних та експериментальних досліджень розроблено нові технології харчоконцентратів на основі їстівних грибів із застосуванням високоефективних методів оброблення сировини. Запропоновані технології дозволяють отримати низькокалорійні продукти харчування підвищеної харчової та біологічної цінності.
  • Ескіз
    Документ
    Створення виробу функціонально-профілактичного призначення батончику типу "Мюслі"
    (2013) Савченко, Н. О.; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна
    Розроблено оптимальні рецептури батончиків типу "Мюслі". Проведено експериментальні дослідження зміни адсорбційної здатності продукту у різних рідинах та впливу цукру на процес набухання виробів. Отримані наукові результати досліджень рекомендується використовувати при розробленні технологій харчових концентратів на основі зернових. The optimal compositions of cereal bars have been set up. Experimental researches of adsorbability changes of products in different liquids and influence of sugar on swelling process have been conducted. The obtained scientific results are recommended to use for development of technologies food concentrates on the basis of cereals.
  • Ескіз
    Документ
    Харчоконцентрати на основі їстівних грибів
    (2010) Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Терлецька, Віта Альбертівна
    На основі теоретичних та експериментальних досліджень розроблено нові технології харчоконцентратів (грибних закусок, чіпсів, снеків) на основі їстівних грибів із застосуванням високоефективних методів оброблення сировини. Запропоновані технології дозволяють отримати низькокалорійні продукти харчування підвищеної харчової та біологічної цінності. New technologies of food concentrates on the basis of edible mushrooms (mushroom appetizers, chips, snacks) are worked out on the basis of theoretical and experimental researches with application of high-efficiency methods of treatment of raw materials. The offered technologies allow to get low-caloric food products with increased nutrition and biological value.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання грибів шіїтаке при виробництві харчоконцентратів
    (2012) Ковбаса, Володимир Миколайович; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Терлецька, Віта Альбертівна; Білоцький, В. В.
    Проведено аналіз грибного ринку. Висвітлено хімічний склад грибів шіїтаке та перспективи їх використання при виробництві харчових концентратів. The mushroom productions have been analysised. The chemical composition of shiitake mushrooms and prospects of their use in the production of food concentrates have been studied.