Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
1 результатів
Результати пошуку
Документ Розроблення м'ясних паштетів спеціального призначення для профілактики залізодефіцитної анемії(2023) Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Марченко, Катерина Олегівна; Мохорт, ВікторУ наукових дослідженнях запропоновано використання крові для фортифікації продукту гемовим залізом, яке краще всмоктується з кишечника. Розроблено модельні м’ясні фарші для паштетів з використанням м'яса, шкірки і печінки курячої, цільної крові та рослинної клітковини. За результатами органолептичної оцінки найкращими є зразок із внесенням крові у кількості 1%. Scientific studies suggest the use of blood to fortify the product with heme iron, which is better absorbed from the intestines. Model minced meat for pâtés was developed using chicken meat, skin and liver, whole blood and vegetable fiber. According to the results of the organoleptic evaluation, the sample with 1% blood is the best.