Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження змін біохімічного складу плодів абрикосу, призначених для виробництва замороженого десерту оздоровчого призначення(2020) Гедзюк, Вікторія Олександрівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаВстановлено, що плоди абрикосу містять комплекс речовин-антиоксидантів, які будуть забезпечувати оздоровчі властивості абрикосового сорбету. У процесі зберігання сировини у замороженому стані протягом 1 місяця втрати β-каротину склали 10,7%, аскорбінової кислоти – 14,0%, а фенольних сполук – 22,8%. Отже, спосіб консервування сировини заморожуванням забезпечує високу біологічну цінність плодів абрикосу. It is established that apricot fruits contain a complex of antioxidants that will provide health properties of apricot sorbet. During the storage of raw materials in the frozen state for 1 month, the loss of β-carotene was 10.7%, ascorbic acid - 14.0%, and phenolic compounds - 22.8%. Therefore, the method of preserving raw materials by freezing provides a high biological value of apricot fruit.Документ Аналіз харчової та біологічної цінності здобного пісочного печива, збагаченого олією обліпихи та порошком глоду(2019) Стеценко, Наталія Олександрівна; Гедзюк, Вікторія ОлександрівнаВикористання обраних джерел функціональних інгредієнтів практично не змінило харчову та енергетичну цінність здобного пісочного печива, але суттєво поліпшило його біологічну цінність. Харчовий продукт став функціональним за вмістом таких нутрієнтів, як харчові волокна, вітаміни А, Е, В2, В9 та β-каротин. Завдяки використанню олії обліпихи продукт набув виражених антиоксидантних властивостей, а завдяки внесенню порошку глоду став джерелом харчових волокон.