Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Концентрати білково-обліпихові – основа для сиркових виробів(2021) Грек, Олена Вікторівна; Пшенична, Тетяна Володимирівна; Ніколаєва, Марія СергіївнаРозроблено концентрати білково-обліпихові, що отримані завдяки використанню природних компонентів ягідної сировини. Концентрати доцільно застосовувати у рецептурах сиркових виробів для дитячого харчування, що дозволить одержати продукти високої якості, збагачені незамінними амінокислотами, макро- і мікроелементами, вітамінами, вуглеводами, в тому числі пектиновими речовинами.Документ Підвищення біологічної цінності концентрату білково-чорничного(2021) Пшенична, Тетяна Володимирівна; Грек, Олена ВікторівнаВизначено амінокислотний склад білкових концентратів та розраховувано показники збалансованості амінокислотного складу та біологічну цінність. Загальний вміст амінокислот в концентраті білково-чорничному збільшився на 20,18 % порівняно з контрольним зразком. За результатами дослідження у 100 г білка концентрату білково-чорничного міститься 13,07 г незамінних амінокислот, що на 14,75 % більше ніж у концентраті молочно-білковому. Отримано дані біологічної цінності концентрату білково-чорничного на рівні 28,92, що в 2,5 раза вище контрольного зразку.Документ Вплив масової частки жиру молока на вихід концентратів білково-ягідних(2021) Пшенична, Тетяна Володимирівна; Ніколаєва, Марія Сергіївна; Грек, Олена ВікторівнаВстановлено, що за однакових умов проведення процесу термокислотного осадження білків нормалізованого молока з масовою часткою жиру від 0,05 % до 3,2 % – збільшення виходу концентратів білково-чорничних становить на 11,8 %. Для концентратів білково-обліпихових значення показника збільшення виходу становить на 2,7 % нижче, порівняно із виходом концентратів білково-чорничних.It has been established under the same conditions of the process, thermo acid proteins coagulation of normalized milk with a mass fat fraction from 0.05 % to 3.2 % - an increase in the yield of protein-blueberry concentrates is 11.8 %. For protein-sea buckthorn concentrates, the value of the yield increase is 2.7 % lower than the yield of protein-blueberry concentrates.Документ Актуальність виробництва сироваткових сирів(2019) Овсієнко, Кіра Володимирівна; Грек, Олена ВікторівнаЗапропонований спосіб виробництва сироваткових сирів дозволяє скоротити тривалість процесу концентрування та є ефективним сучасним способом переробки молочної сироватки із комплексним використанням всіх її компонентів.Документ Удосконалення способу виробництва сироваткового сиру(2019) Грек, Олена Вікторівна; Овсієнко, Кіра ВолодимирівнаЗапропонований спосіб виробництва сироваткового сиру: не потребує специфічного апаратурного оформлення; є ефективним сучасним способом переробки молочної сироватки із комплексним використанням всіх компонентів; дозволяє підвищити вихід готового продукту та скоротити тривалість процесів згущення, структуроутворення, перемішування та охолодження за рахунок підвищення вмісту сухих речовин суміші, що складається з сироватки та білкового концентрату з масовою часткою сухих речовин не менше 16 %.Документ Застосування білкового концентрату в технології cироваткових напоїв(2012) Грек, Олена Вікторівна; Змієвський, Юрій Григорович; Красуля, Олена ОлександрівнаРозроблено сироватковий напій, який характеризується в’язкою, однорідною консистенцією з присмаком молочної сироватки та має підвищену біологічну цінність за рахунок внесення сироваткового білкового концентрату та рослинної складової.