Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Особливості організації безглютенового харчування для дітей з целіакією(2021) Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Доценко, Віктор ФедоровичВстановлено, що з метою успішного дотримання безглютенової дієти дітьми з целіакією доцільним є заохочення та підтримка їх способу харчування членами родини та вихователями навчальних закладів, створення сприятливих умов для дієтотерапії вдома та поза його межами, що дасть можливість дітям повноцінно спілкуватися з однолітками. Крім цього, покращенню «якості життя дітей» сприятиме також впровадження безглютенового меню з дитячими стравами в закладах ресторанного господарства, що сприятиме розширенню контингенту їх споживачів.It has been established that in order to successfully follow a gluten-free diet for children with celiac disease, it is advisable to encourage and support their diet by family members and educators, creating favorable conditions for diet therapy at home and abroad, which will allow children to fully communicate with peers. In addition, the introduction of a gluten-free menu with children's dishes in restaurants will also improve the "quality of life of children", which will help expand the contingent of their consumers.Документ До питання оптимізації раціонів харчування військовослужбовців(2015) Доценко, Віктор Федорович; Мурзін, Андрій ВадимовичПроблема вдосконалення раціону харчування військовослужбовців Збройних Сил (ЗС) України сьогодні є актуальною, в зв’язку з військовим конфліктом на сході України. Раніше, в умовах щорічного скорочення бюджету ЗС України та чисельності українського війська, вченими України приділялось мало уваги науковому обґрунтуванню харчових раціонів військовослужбовців, про що свідчить не значна кількість публікацій в науковій літературі. The problem of improving the diet of the Armed Forces (AF) Ukraine today is relevant due to the military conflict in eastern Ukraine. Earlier, in a reduction of the annual budget of the Armed Forces of Ukraine and Ukrainian troops numbers, Ukraine scientists paid little attention to scientific substantiation of military food rations, as evidenced not many publications in the scientific literature.Документ Застосування ПАР (поверхнево-активних речовин) у технології хлібобулочних виробів, збагачених молочними білками(2014) Ткачук, Юрій Михайлович; Доценко, Віктор ФедоровичУ багатьох країнах світу, в тому числі й в Україні, спостерігається недостатнє забезпечення населення білковими харчовими продуктами. Оскільки хліб являється продуктом щоденного споживання, тому є найзручнішим для корекції харчової та біологічної цінності харчового раціону.