Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Пастеризовані м’ясні продукти вареної групи з подовженим терміном зберігання
    (2019) Логвиненко, Наталія Петрівна; Хорунжа, Тетяна Олегівна; Храпачов, Олег Вікторович; Пасічний, Василь Миколайович; Капітула, Єлізавета Ігорівна
    Подовження терміну придатності до споживання може бути досягнуто задопомогою використанню фізичних методів впливу на сировину, підвищенимвимогам до організації санітарної безпечності виробництв дозволяє вироблятипродукцію з подовженим терміном зберігання. повторної пастеризації. Важливим є також підвищення рівня збалансованості не тільки білкового, а й жирно кислотного складу. Нажаль, споживач на українському ринку немає широкого вибору м’ясних продуктів тривалого зберігання, які збагачені макро- та мікроелементним складом, що потребує пошуку шляхів длязбагачення харчових продуктів мікроелементами.Метою роботи було розширення асортименту ковбаснихвиробів вареної групи вищого та першого ґатунків подовженого терміну зберігання.
  • Ескіз
    Документ
    Сосиски консервовані, з підвищеним вмістом гемового заліза
    (2018) Логвиненко, Наталія Петрівна; Хорунжа, Тетяна Олегівна; Капітула, Єлізавета Ігорівна; Пасічний, Василь Миколайович
    Технологія м’ясних виробів з повноцінним білком рослинного і тваринного походження відповідає вітчизняній концепції здорового харчування і дає змогу раціонально переробляти тваринну сировину для виробництва сосисок консервованих з підвищеним вмістом гемового заліза. Для підвищення рівня збалансованості сосисок консервованих за біологічною і харчовою цінністю ефективним є включення до рецептур з переважним вмістом м’яса курчат-бройлерів білкових поліпшувачів на основі молочної сироватки, а також введення до рецептур харчової крові для підвищення сенсорних показників готових до споживання виробів. Подальші дослідження будуть направлені на розроблення білоквмісних композицій на основі тваринних і рослинних білків для підвищення поліфункціональності сосисок консервованих.