Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Аналіз ринку вітчизняних рибних пресервів в Україні(2022) Король, Руслан Іванович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаПроаналізовано асортимент та виробників пресервів в Україні. Найбільший асортимент являють собою вироби з оселедця в різних соусах та заливках. Останнім часом на ринку з’явилися пресерви філе та філе-шматочки з лосося й сьомги, з варених, копчених та маринованих мідій кальмарів, креветок та у вигляді коктейлів.Документ Удосконалення технології виробництва пасти з гарбуза(2023) Сидорук, Дмитро Сергійович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаБуло розробленно технологію виробництва пасти з гарбуза. Встановлено, що теплове оброблення сировини в полі НВЧ сприяє збереженню вітамінів на 90-95%. Додавання до гарбузового пюре інших видів вітаміновмісної сировини, такої як пюре з моркви, солодкого перцю, обліпихи та ін. дозволяє тримати пасту зі значною кількістюі барвних речовин, вітамінів, пектинових речовин та клітковини.Документ Пастила – смачні та корисні ласощі(2022) Киях, Євген Борисович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаПастила – це кондитерські вироби, які користуються великим попитом. В її складі – фрукти, ягоди або овочі, які містять безліч вітамінів, мікро- та макроелементів. Асортимент пастили дуже різноманітний. Окрім яблучного пюре використовують вишневе, персикове, абрикосове, грушеве, сливове, полуничне, виноградне, гарбузове, малинове, журавлинове, чорничне, з ревеню, гранату, чорної та червоної смородини, обліпихи та ін. Для надання пікантності продукту також додають горіхи, насіння льону, кунжуту, мак, імбир, м’яту, лимон, корицю та багато інших прянощів. Pastillas are confectionery products that are in great demand. Its composition includes fruits, berries or vegetables, which contain many vitamins, micro- and macroelements. The assortment of pastila is very diverse. In addition to apple puree, cherry, peach, apricot, pear, plum, strawberry, grape, pumpkin, raspberry, cranberry, blueberry, rhubarb, pomegranate, black and red currant, sea buckthorn, etc. are used. Nuts, flax seeds, sesame, poppy seeds, ginger, mint, lemon, cinnamon and many other spices are also added to give the product piquancy.Документ Бобові, як додаткова сировина для виробництва пресервів підвищеної харчової цінності(2023) Король, Руслан Іванович; Сидорук, Дмитро Сергійович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаБобові є джерелом вітамінів групи В та фолієвої кислоти, містять значну кількість клітковини, яка допомагає травленню, поліпшує виведення токсичних речовин з організму, і в комбінації з білком надає відчуття ситості. Бобові допомагають виводити надлишки холестерину, а також містять антиоксиданти, які зміцнюють захисні функції організму. В лабораторних умовах було розроблено рецептури рибних пресервів підвищеної харчової цінності з оселедця слабосоленого у вигляді філе-шматочків у томатному соусі з додаванням пюре з квасолі та обсмажених овочів – моркви та цибулі. Legumes are a source of vitamins of group B and folic acid, contain a significant amount of fiber, which helps digestion, improves the removal of toxic substances from the body, and in combination with protein provides a feeling of satiety. Legumes help remove excess cholesterol, and also contain antioxidants that strengthen the body's protective functions. In laboratory conditions, recipes of fish preserves of increased nutritional value were developed from lightly salted herring in the form of fillet pieces in tomato sauce with the addition of mashed beans and fried vegetables - carrots and onions.Документ Розроблення функціональних продуктів з айви(2020) Демчук, Ігор Вікторович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаДослідження хімічного складу айви показали, що вона може бути використана як для виробництва однокомпонентних соків, пюре, соусів, паст, приправ, так і для купажування з іншою сировиною, з метою підвищення харчової цінності готового продукту. Також були проведені дослідження по розробленню натуральних фруктових снеків з плодів айви. Studies of the chemical composition of quince have shown that it can be used for the production of one-component juices, purees, sauces, pastes, condiments, and for blending with other raw materials, in order to increase the nutritional value of the finished product. Research has also been conducted on the development of natural fruit snacks from quince fruits.