Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження фізико-хімічних показників екстрактів стевії(2014) Лисицина, Юлія Вікторівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаВ роботі були проведені дослідження фізико-хімічних та колоїдно-хімічних властивостей густого екстракту стевії торгової марки «Стевіясан». Різке збільшення в'язкості спостерігається при концентрації сухих речовин 20 % та більше. Цей процес відбувається внаслідок утворення структур, які пов'язані з агрегацією молекул речовин, що входять до складу екстракту. Було встановлено, що до складу екстракту стевії входять поверхнево-активні речовини, тому екстракти можна застосовувати в якості емульгаторів для стабілізації різних емульсій. In this work, the study of physico-chemical and colloidal and chemical properties of the SteviaSan Stevia Dusky Extract was conducted. A sharp increase in viscosity is observed at a concentration of dry matter of 20% or more. This process occurs due to the formation of structures that are associated with the aggregation of molecules of substances that are part of the extract. It has been found that the stevia extract contains surface-active substances, so extracts can be used as emulsifiers to stabilize various emulsions.Документ Вдосконалення способу виробництва соковмісного напою з екстрактом стевії(2014) Стеценко, Наталія Олександрівна; Лисицина, Юлія ВікторівнаБезалкогольний напій на основі вишневого соку, збагачений екстрактом стевії та концентратом сироватки не містить цукру, і в той же час характеризується підвищеним вмістом амінокислот, мінеральних речовин, вітамінів, флавоноїдів, що дозволяє позиціонувати його як лікувально-профілактичний. Його можна рекомендувати для широкого кола споживачів, в тому числі людей, що страждають на ожиріння, цукровий діабет та інші захворювання, при яких необхідно обмежувати вживання цукру. Soft drink based on cherry juice enriched stevia extract and concentrate serum contains no sugar, and at the same time characterized by a high content of amino acids, minerals, vitamins, flavonoids, allowing you to position it as a preventive. It can be recommended for a wide range of consumers, including people suffering from obesity, diabetes and other diseases in which it is necessary to restrict the use of sugar.Документ Вдосконалення технології соковмісного напою з натуральним підсолоджувачем(2014) Лисицина, Юлія Вікторівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаСтворено безалкогольний напій на основі вишневого соку, який збагачений екстрактом стевії та концентратом сироватки. Напій не містить цукру та характеризується підвищеним вмістом амінокислот, мінеральних речовин, вітамінів, флавоноїдів, що дозволяє класифікувати його як лікувально-профілактичний. A soft drink based on cherry juice is enriched with extracts of stevia concentrate and whey. The drink contains no sugar and is characterized by a high content of amino acids, minerals, vitamins, flavonoids, to classify it as a preventive.Документ Новий соковмісний напій оздоровчого призначення з додаванням екстракту стевії та сироватки(2014) Лисицина, Юлія Вікторівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаУ поєднанні з вишневим соком можна використовувати такі інгредієнти, як екстракт стевії та суху сироватку. Це забезпечує привабливі органолептичні властивості напою та високий вміст біологічно активних речовин. Розроблений напій можна віднести до категорії функціональних продуктів. Combined with cherry juice, you can use ingredients such as stevia extract and dry whey. It provides an attractive organoleptic properties of the drink and the high content of biologically active substances. Designed drink can be classified as functional foods.