Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Технологія м'ясних паштетів з оздоровчо-профілактичними властивостями
    (2023) Ліпінський, Кирило Андрійович
    Перспективним науковим напрямком у харчових технологіях є розроблення інноваційних продуктів, в рецептурах яких є використання нетрадиційної сировини з метою отримання повноцінного виробу з оздоровчо-профілактичними властивостями. В якості компонентів розроблених м’ясних паштетів пропонується використовувати м'ясо та субпродукти свинини, клітковину з насіння кунжуту та насіння соняшника, цибулю, сіль, перець. A promising scientific direction in food technology is the development of innovative products, the recipes of which include the use of non-traditional raw materials in order to obtain a full-fledged product with health and preventive properties. As components of the developed meat pâtés, it is proposed to use meat and pork offal, fiber from sesame seeds and sunflower seeds, onions, salt, and pepper.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження показників паштетних виробів з використанням клітковин насіння олійних культур
    (2023) Ліпінський, Кирило Андрійович; Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна
    Використання в технології паштетів клітковини кунжуту та ядер насіння від переробки олійних культур дозволяє підвищити харчову та біологічну цінність продукції, сприяє рівномірному розподілу інгредієнтів, що в свою чергу призводить до створення продукту стабільної якості. Отже, під час розроблення рецептур модельних фаршів м’ясних паштетів з додаванням клітковини пропонується використовувати м'ясо та субпродукти птиці та клітковину з насіння кунжуту у кількості 4 % та з ядер соняшника та гарбуза у кількості 2 %. Дослідження підтвердили можливість використання клітковини з насіння кунжуту та ядер насіння соняшника у технології м'ясних паштетів. The use of sesame fiber pastes and seed kernels from the processing of oilseeds in the technology of pastes allows to increase the nutritional and biological value of products, contributes to the even distribution of ingredients, which in turn leads to the creation of a product of stable quality. Therefore, during the development of recipes for model minced meat pâtés with the addition of fiber, it is suggested to use meat and poultry offal and fiber from sesame seeds in the amount of 4% and from sunflower and pumpkin seeds in the amount of 2%. Research has confirmed the possibility of using fiber from sesame seeds and sunflower seed kernels in the technology of meat pâtés.