Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження можливості виробництва натуральних барвників з моркви(2020) Романів, Володимир Ярославович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Матко, Світлана ВасилівнаПроведені дослідження дозволяють стверджувати про доцільність використання моркви для отримання натурального барвника – концентрованого морквяного соку, який є основним компонентом при конструюванні ряду рецепту нових каротиновмісних продуктів харчування.Документ Перспективи використання концентрованих соків в якості природних барвників(2020) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Матко, Світлана ВасилівнаУ харчовiй промисловостi барвники застосовуються при виробництвi багатьох продуктiв з метою надання їм привабливiшого зовнiшнього вигляду. Особливе мiсце серед природнiх барвникiв займають антоцiани. У роботi як джерело антоцiанiв було використано ягоди бузини, чорницi, ожини та чорноплiдної горобини (аронiї). Було отримано соки з цих ягiд, а потiм проведено концентрування на роторному випарнику до вмiсту сухих речовин 68–70 %. Отриманi продукти були використанi при виробництвi кондитерських, хлiбобулочних, макаронних, кисломолочних виробiв та харчоконцентратiв.Документ Порівняння ефективності адсорбції високомолекулярних речовин із яблучного соку природними сорбентами(2014) Сауліна, Крістіна; Омельченко, Ганна Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила МиколаївнаРобота присвячена порівнянню адсорбційної спроможності щодо колоїдних речовин глинистого мінерала палигорськіта та вуглецевовмісного адсорбента шунгіта. Встановлено ефекти очищення цих адсорбентів залежно від технологічних параметрів оброблення яблучного сока. The work is devoted to research to comparison of the adsorption capacity for colloidal matters by clay minerals palygorskit and carbon containing adsorbent shoungit. The effects of treating by these adsorbents depending on process parameters clearing of apple juice are determined.