Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 13
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу цитратів металів на культивування та зброджування сусла високих концентрацій
    (2018) Мудрак, Тетяна Омелянівна; Ковальчук, Світлана Степанівна; Кириленко, Роман Григорович; Іванова, Катерина Вікторівна; Шевченко, Вікторія Павлівна; Соболєв, Олександр Іванович; Шумал, Вікторія Олегівна
    Метою роботи є дослідження впливу цитратів металів на культивування та зброджування сусла високих концентрацій. The purpose of the work is to study the influence of metal citrates on the cultivation and fermentation of high concentrations of wort.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив раси дріжджів при зброджуванні сусла із крохмалевмісної сировини на утворення летких домішок спирту
    (2018) Шиян, Петро Леонідович; Кириленко, Роман Григорович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Куц, Анатолій Михайлович; Єгоров, Сергій; Ярко, Олександр Вікторович; Сиротенко, Олександр
    Одним із резервів підвищення ефективності роботи спиртових заводів є зниження витрат вуглеводів на утворення побічних продуктів бродіння шляхом підбору високопродуктивних термотолерантних та осмофільних рас дріжджів. One of the reserves for improving the efficiency of the distilleries is reducing the cost of carbohydrates to the formation of by-products of fermentation by selection of high-yielding thermotolerant and osmophilic yeast breeds.
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація процесів зброджування сусла шляхом активації спиртових дріжджів
    (2015) Савчук, Ганна; Ковальчук, Світлана Степанівна; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман Григорович
    Для зброджування сусла високих концентрацій велике значення має фізіолого-біохімічна активність дріжджів. Використання нових рас дріжджів оптимізація їх культивування дозволяє підвищити вихід спирту та покращити його якість. Повноцінне азотне живлення є важливим фактором регулювання процесів розмноження дріжджів і їх фізіологічної активності. For the fermentation of wort of high concentrations is of great importance, physiological and biochemical activity of the yeast. The use of new races of yeast optimization of cultivation allows to increase the alcohol yield and improve its quality. Full nitrogen nutrition is an important factor in the regulation of processes of reproduction of yeasts and their physiological activity.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив технологічних параметрів при зброджуванні концентрованого сусла на утворення летких домішок бражки
    (2015) Сурич, Максим; Боярчук, Ярослав Андрійович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Шиян, Петро Леонідович
    В роботі проведені дослідження по впливу концентрації сусла та виду сировини на біосинтез етилового спирту і побічних продуктів бродіння. Один із шляхів зниження кількості летких домішок етанолу – регулювання технологічних процесів і режимів таким чином, що були забезпечені умови, які сприяють направленому синтезу етанолу із пониженим утворенням побічних продуктів бродіння. The article presents a study on the effect of the concentration of the wort and raw material for the biosynthesis of ethyl alcohol and by-products of fermentation. One of the ways to reduce the amount of volatile impurities ethanol regulation of technological processes and modes, thus, were provided with conditions conducive to directional synthesis of ethanol with low by-product formation fermentation.
  • Ескіз
    Документ
    Зброджування сусла із крохмалевмісної сировини з використанням фільтрату барди
    (2015) Андрющенков, Олексій; Боярчук, Ярослав Андрійович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Шиян, Петро Леонідович
    У виробництві етилового спирту із крохмалевмісної сировини актуальним є питання утилізації післяспиртової барди шляхом повторної її використання на стадії приготування зернових замісів. В дослідженнях для приготування замісів використовували фільтрат барди, який отримували шляхом центрифугування нативної барди на центрифузі марки ОС – 6М із вмістом зважених частинок не більше 1%.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу додаткового джерела азоту на зброджування висококонцентрованого сусла у спиртовому виробництві
    (2008) Шрам, Людмила; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Шиян, Петро Леонідович; Куц, Анатолій Михайлович
    Одним із способів підвищення рентабельності спиртового виробництва є використання високо – концентрованого сусла та подальше його зброджування осмофільними дріжджами. Відомо, що з підвищенням концентрації сусла зростає вплив азотного живлення на процес розмноження дріжджових клітин та ступінь зброджування. One way to improve the profitability of alcohol production is the use of high - concentrated wort and its further digestion osmophilic yeast. It is known that with an increase in the concentration of the wort increases the effect of nitrogen nutrition on the yeast cell multiplication process and the degree of fermentation.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу додаткових джерел живлення на зброджування концентрованого сусла
    (2014) Ковальчук, Світлана Степанівна; Лемак, Олександр; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Шиян, Петро Леонідович
    Додавання наночастинок металів має позитивний вплив і забезпечує високу фізіологічну активність дріжджів у процесі дріжджегенерування та біоконверсії сусла, що сприяє підвищеню синтезу спирту та зниженню концентрації летких домішок у бражках. Рекомендована концентрація наночастинок металів складає 1,2 мкг/см3. Adding metal nanoparticles have a positive impact and provides a high physiological activity of yeast in the yeast generation and bioconversion wort, which promotes increased synthesis of alcohol and reduce the concentration of volatile impurities in the mash. The recommended concentration of metal nanoparticles is 1.2 mkh/sm3.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології спиртової бражки із крохмалевмісної сировини при використанні кислотостійких ферментних препаратів
    (2010) Яворська, Н. Б.; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман Григорович
    Одним із способів зниження інфікування напівпродуктів спиртового виробництва є зменшення рН субстрату. Запропонована енерго- та ресурсозберігаюча технологія спиртових бражок дозволить знизити тривалість приготування замісу та максимальне використання вторинної теплоти. One way to reduce infection intermediates alcohol production is to reduce the pH of the substrate. The proposed energy and resource saving technology brazhok alcohol will reduce the durationCooking mixing and maximum utilization of secondary heat.
  • Ескіз
    Документ
    Зброджування сусла із крохмалевмісної сировини з використанням фільтрату післяспиртової барди
    (2008) Титарчук, Я. О.; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Шиян, Петро Леонідович; Кириленко, Роман Григорович
    Найбільш раціональним способом утилізації післяспиртової барди є використання фільтрату барди на стадії приготування замісу. В дослідженнях для приготування замісів використовували фільтрат післяпяиртової барди із розрахунку 20,30,50% від кількості води, а також повна її заміна фільтратом барди.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація процесу накопичення леткої частки спиртової бражки
    (2006) Кириленко, Роман Григорович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна
    З метою зменшення питомих енерговитрат для одержання етилового спирту високої якості необхідно оптимізувати дані про кількісний та якісний склад леткої частини бражки в залежності від технологічних параметрів зброджування сусла. In order to reduce specific energy to produce ethanol quality to optimize data on the quantitative and qualitative composition of the volatile brazhku depending on the technological parameters of the fermentation of wort.