Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Бактеріоцини лактобактерій козиного молока
    (2020) Солошенко, Катерина Ігорівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Волошина, Ірина Миколаївна
    З козиного молока виділяють штами лактобактерій, що здатні синтезувати бактеріоцини. В козиному молоці наявний штам Lactobacillus fermentum GA715, який є компонентом мікрофлори козиного молока. Цей штам бактеріоциногенний. Він відіграє значну роль у знищенні бактерій псування, таким чином зберігаючи якість молока.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи створення лікувально-косметичних засобів на основі козиного молока та молозива
    (2020) Солошенко, Катерина Ігорівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Волошина, Ірина Миколаївна
    Лікувальна косметика захищає шкіру від старіння, дерматологічних проблем, шкідливого впливу навколишнього середовища. Перспективним є створення лікувально-косметичних засобів на основі козиного молока та молозива.
  • Ескіз
    Документ
    Використання козиного молока у косметології
    (2019) Солошенко, Катерина Ігорівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Волошина, Ірина Миколаївна
    Козине молоко за своїми біохімічними властивостями найбільш сприятливе для шкіри людини. Молоко кіз є джерелом вітамінів: А, тіаміну, рибофлавіну, ніацину; джерелом амінокислот – лейцину, глутаміну та аспарагіну; фосфоліпідів, цинку, казеїнату натрію, сироваткового протеїну та інших біологічно активних речовин. Отже, козине молоко та його продукти необхідно використовувати у косметології.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення амінокислотного складу високомолекулярних білків козиного молозива
    (2021) Солошенко, Катерина Ігорівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Волошина, Ірина Миколаївна
    У високомолекулярних білках молозива кіз переважають такі незамінні амінокислоти, як лейцин, лізин, треонін та валін, а серед замінних амінокислот – глутамінова та аспарагінова кислоти, серин та пролін. Отже, у білках молозива кіз переважають амінокислоти, що впливають на імунну систему.
  • Ескіз
    Документ
    Натуральний імуномодулятор на основі білкового комплексу козиного молозива
    (2020) Солошенко, Катерина Ігорівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Волошина, Ірина Миколаївна
    У числі природних імуномодулювальних засобів знаходяться біологічно активні білкові фрагменти молозива кіз. Козине молозиво – джерело біоактивних імуномодулювальних білків, таких як лактоферин, лізоцим, імуноглобуліни.
  • Ескіз
    Документ
    Протиракові властивості комплексу біоактивних фрагментів молозива
    (2018) Моцар, Анна В.; Солошенко, Катерина Ігорівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна
    У роботі досліджена можливість використання суміші біологічно активних фрагментів молозива корів для пригнічення проліферації онкологічних клітин молочної залози MCF-7, клітин раку легень А-549, і Т-24 клітин раку сечового міхура.
  • Ескіз
    Документ
    Комбінований препарат біологічно активних білкових фрагментів молозива – антипод побічним реакціям
    (2019) Моцар, Анна В.; Солошенко, Катерина Ігорівна; Терещук, Діана Олександрівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна
    Боротьба з інфекціями продовжує залишатися одним із пріоритетних завдань охорони здоров’я в усьому світі. В роботі досліджена антибактеріальна дія біологічно активних фрагментів молозива корів в комбінації з ібупрофеном.
  • Ескіз
    Документ
    Білки козиного молозива та їх роль у створенні природного імунітету
    (2019) Солошенко, Катерина Ігорівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Волошина, Ірина Миколаївна
    Goat colostrum contains a complex of biologically active high molecular weight proteins with antimicrobial, immunomodulatory and enzymatic activities. The paper examines the prospects of developing and using medicines based on goat colostrum as natural immunomodulators and antibacterial agents.
  • Ескіз
    Документ
    Встановлення критичних контрольних точок при виробництві сиру кисломолочного
    (2020) Солошенко, Катерина Ігорівна; Слободян, Ольга Петрівна
    При встановленні критичних контрольних точок та критичних меж використовувалися методи, пов’язані зі збором, опрацюванням та аналізом інформації з літературних джерел та нормативних документів. Встановлення критичних контрольних точок та критичних меж на всіх етапах технологічного процесу дозволить запобігти виникненню ризику, усунути суттєвий небезпечний чинник чи знизити до прийнятного рівня його небезпечність. . When setting critical control points and critical methods related to the collection, processing and analysis of information were used from literature sources and normative documents. Establish critical and critical control points boundaries at all stages of the technological process will prevent risk, eliminate a significant dangerous factor or reduce it to an acceptable level danger.