Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Мікробіологічні показники екструдованих кормових сумішей
    (2016) Тракало, Тетяна Олександрівна
    Досягнення благополуччя здоров’я тварин та їх високої продуктивності, а також отримання безпечної продукції тваринного походження неможливе без застосування високоякісних та безпечних кормів. На основі вище сказаного було створено зернові суміші, що складались з зерна пшениці, кукурудзи та лляного екстракту на основі сироватки у різній відсотковій кількості. Лляний екстракт отримували шляхом екстракції в пульсаційних диспергаторах з активною діафрагмою. Далі отриману суміш з пшениці, кукурудзи та лляного екстракту на основі сироватки змішували та екструдували. Параметри процесу екструдування були наступними: температура – 110-120°С, тиск – 2-4 МПа, що дозволяє майже повністю знезаразити кормову суміш. У готових екструдованих кормових сумішах досліджували зміну мікробіологічних показників під час зберігання. За практикою комбікормового виробництва дослідні зраз- ки поміщали в тканинні мішки і зберігали впродовж 2 місяців при температурі 0°С (холодильник), +20°С, (термостат) і відносній вологості повітря – 45%. Проведена робота говорить про те, що, як на початку, так і в кінці зберігання екструдованих кормосумішей, характерний досить низький рівень мікробіологічного обсіменіння. В процесі досліджень не були виявлені такі групи мікроорганізмів, як бактерії групи кишкової палички (БГКП), патогенні мікроорганізми. Загальна кількість мезофільних аеробних і факультативно анаеробних мікроорганізмів (МАФАМ) у всіх зразках сумішей знаходиться в допустимих межах (не більше 5•105 КУО/г). Екструдування є ефективним способом підвищення санітарної якості екструдованих зернових сумішей, оскільки дозволяє знизити кількість мікроорганізмів. The achievement of animal welfare and their high productivity, as well as the availability of safe animal products, can not be achieved without the use of high-quality and safe feed. Based on the foregoing, cereal mixtures consisting of wheat, corn and flaxseed extract based on whey in different percentages were created. The lactic extract was obtained by extraction in the ripple dispersants with active diaphragm. The resulting mixture of wheat, corn and flaxseed extract based on serum was mixed and extruded. Parameters of the extrusion process were as follows: temperature - 110-120 ° C, pressure - 2-4 MPa, which allows almost completely disinfect the feed mixture. In ready-made extruded feed mixtures, microbiological changes were recorded during storage. According to the practice of mixed fodder production, the test specimens were placed in tissue bags and stored for 2 months at a temperature of 0 ° C (refrigerator), + 20 ° C, (thermostat) and relative humidity of air - 45%. The performed work suggests that, at the beginning and at the end of storage of extruded feed mixtures, a rather low level of microbiological insemination is characteristic. In the course of the research, no groups of microorganisms were found, such as bacteria of the E. coli group (BGKP), pathogenic microorganisms. The total number of mesophilic aerobic and optional anaerobic microorganisms (MAFAMs) in all samples of mixtures is within the permissible limits (no more than 5 • 105 CFU / g). Extrusion is an effective way to improve the sanitary quality of extruded cereal mixtures, since it can reduce the amount of microorganisms.