Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Важливість здорового харчування здобувачів вищої освіти
    (2024) Малявко, Мирослава Сергіївна; Ущаповський, Артем Олегович
    Здорове та збалансоване харчування є надзвичайно важливим для здобувачів вищої освіти, які мають фізичне та розумове навантаження. Правильне співвідношення нутрієнтів дозволяє забезпечити організм необхідною енергією, сприяє його ефективному функціонуванню та підвищує стресостійкість. Також слід враховувати при складанні раціону свій вік, стать та рівень фізичної активності та інші індивідуальні особливості. В роботі використані результати досліджень вітчизняних та закордонних фахівців. Для обробки, викладення та узагальнення отриманої інформації використані методи системного пошуку, аналізу та синтезу
  • Ескіз
    Документ
    Особливості харчування людей, зайнятих переважно розумовою працею
    (2024) Трачук, Аріана Андріївна; Ущаповський, Артем Олегович
    В роботі для дослідження обрано групу людей з розумовою активністю, які належать до першої групи фізичної активності. Проведено аналіз окремих продуктів харчування та сформовано основні принципи раціонального харчування. Для забезпечення продуктивності та якості праці, збереження здоров’я та творчого довголіття, при виконанні розумової праці необхідно дотримуватись основ здорового способу життя включно із рекомендаціями щодо оздоровчого харчування
  • Ескіз
    Документ
    Використання мобільного додатку FOODSTR для вибору корисних продуктів харчування
    (2021) Ущаповський, Артем Олегович
    В роботі наведено дослідження, щодо використання мобільного додатку FoodStr для вибору корисних продуктів харчування українців. На основі аналізу літературних даних, наведено переваги використання даного додатку як для звичайних українців, так і для закладів ресторанного господарства. The paper presents research on the use of the FoodStr mobile application for choosing healthy food products for Ukrainians. Based on the analysis of literary data, the advantages of using this application for both ordinary Ukrainians and restaurants are given.
  • Ескіз
    Документ
    Розвиток теорії та концепції здорового харчування: концептуальні підходи до осмислення феномену
    (2017) Ущаповський, Артем Олегович; Кітов, Микола Григорович
    Харчування завжди було і буде одним із ключових чинників, що підтримує життєдіяльність організму людини та впливає на її здоров’я. Це обумовлює доцільність та актуальність проведення подальших досліджень, спрямованих на поліпшення харчування сучасної людини. Теорія збалансованого харчування сприяла розвитку нових ідей і прогнозів у галузі харчування, розробці практичних заходів, пов’язаних із харчовими ресурсами і потребою в їжі в глобальних масштабах. На основі даної теорії розроблено різні харчові раціони для всіх вікових груп населення, створено нові технології харчування, виявлено раніше невідомі амінокислоти, вітаміни, мікроелементи. Nutrition has always been and will be one of the key factors, supports the vital activity of the human body and affects health. This determines the appropriateness and urgency of conducting further research aimed at improving the nutrition of modern man. The theory of balanced nutrition promoted the development of new ideas and forecasts in the field of nutrition, the development of practical activities related to food resources and the need for food on a global scale. Based on this theory, various dietary rations for all age groups of the population have been developed, new food technologies have been developed, previously unknown amino acids, vitamins, trace elements have been discovered.