Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення ефективності роботи комбінованого сусловарильного апарату
    (2023) Чепелюк, Олександр Миколайович; Удодов, Сергій Олександрович; Чепелюк, Олена Олександрівна
    При вивченні осідання твердих часточок хмелю на дно комбінованого сусловарильного апарату використані напівемпірична теорія руху річкових наносів та теорія пограничного шару, зокрема відомий розподіл поля швидкості поблизу дна апарата. Математичний опис процесу відділення часточок хмелю від сусла враховує вплив конструктивних та режимних параметрів роботи апарату. Отримано залежність для розрахунку швидкості відкладання від, при якій часточки, що рухаються, осідають на дно комбінованого сусловарильного апарату. Встановлено, що для часточок різних розмірів і форми швидкість відкладання за умови руху сусла в апараті становить від 0,65 до 0,08 м/с. На основі отриманих результатів дано рекомендації по конструкційних і режимних параметрах апарату. Розроблена модель є адекватною реальному процесу осадження.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційне рішення у приготуванні пивного затору
    (2023) Удодов, Сергій Олександрович; Чепелюк, Олександр Миколайович
    На практиці при приготуванні затору доцільно використовувати, крім традиційних заторних апаратів, додаткове обладнання, яке дає можливість проводити не тільки змішування солодової крупки з гарячою водою, а й попереднє її затирання. Різновидом такого обладнання є механічний гомогенізатор подрібненого солоду. Встановлення та використання гомогенізатора передбачає змішування солодової крупки з гарячою водою та попереднє затирання через предзаторний насос, за допомогою якого заторна маса подається на остаточне затирання в заторний апарат. Така схема є дуже ефективною, оскільки дозволяє отримати найбільший вихід екстракту на заторному апараті та досягти максимального розчинення сахарози, декстринів, неорганічних речовин, білків крохмалю, клітковини, частини високомолекулярного білка й інших з'єднань. При цьому отримуємо необхідну кількість екстракту, а отже маємо економію дорогоцінної сировини – пивоварного солоду. Застосування механічного гомогенізатора на сучасних традиційних варильних агрегатах у пивоварінні дозволяє отримати найбільший вихід екстракту при приготуванні пивного затору, а також значно підвищити якість кінцевого продукту – пива.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання процесу витискання фаршу шнековим шприцем
    (2024) Курінний, Богдан Сергійович; Чепелюк, Олександр Миколайович
    При формуванні ковбасних батонів машиною-шприцом важливо запобігти потраплянню повітря в оболонку під час її наповнення, тому в такому обладнанні передбачена система вакуумування. Промодельовано процес шприцювання структурно-однорідного фаршу для варених ковбас в додатку Solid Works Flow Simulation, предмет досліджень – режими роботи шнекових витискувачів шприца. Розглянуто різні варіанти конструктивного виконання ділянки формування: встановлення на вході фаршу в цівку розсікачів; розміщення стабілізатора в циліндричній частині цівки; додаткові конструктивні елементи в цівці відсутні. Встановлення пристроїв для розсікання в цівці приводить до якіснішого видалення включень повітря з фаршу внаслідок його більш тривалого перебування у зоні вакуумування. Але разом з цим це збільшує механічний вплив на фарш та зменшує продуктивність обладнання. Частота обертання шнекових витискувачів має обмежуватися значенням 4,8 с-1 . Підвищення щільності структури фаршу і зменшення включень повітря дозволяє покращити якість варених ковбасних виробів. When forming sausages with a stuffer machine, it is important to prevent air from entering the casing during its filling, so a vacuum system is provided in such equipment. The process of stuffering structurally homogeneous minced meat for cooked sausages was modeled in the Solid Works Flow Simulation application, the subject of research is the operating modes of the twin-screw pump. Various variants of the design of the forming section are considered: installation of a splitter at the inlet of minced meat into the spout; placement of a stabilizer in the cylindrical part of the spout; no additional structural elements in the spout. The installation of the splitting devices in the spout leads to a better removal of air inclusions from the minced meat due to its longer stay in the vacuum zone. But at the same time, it increases the mechanical impact on the minced meat and reduces the productivity of the equipment. The rotational speed of the screws should be limited to 4.8 s-1. Increasing the density of the minced meat structure and reducing air inclusions can improve the quality of cooked sausages.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання процесу оброблення м’ясопродуктів на мікрокутері
    (2022) Новицький, Владислав Сергійович; Чепелюк, Олександр Миколайович
    Ефективне перероблення м'ясної сировини при приготуванні фаршу передбачає якісне її подрібнення при помірних витратах енергії. З метою створення раціональної конструкції обладнання для тонкого подрібнення м’ясної сировини, обґрунтування доцільних режимів його роботи проведено імітаційне моделювання процесу її оброблення в програмі Solid Works Flow Simulation. Визначено раціональні конструктивні та режимні параметри обладнання для якісного проведення процесу подрібнення. Доцільно використовувати ріжучий механізм, що складається з решіток з діаметром отворів 3 мм і 6 мм та двома різними ножами - з трьома лезами та чотирма лезами.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення ефективності роботи дозувально-наповнювального пристрою для безалкогольних напоїв
    (2024) Онасенко, Станіслав Сергійович; Чепелюк, Олександр Миколайович
    Удосконалення дозувально-наповнювального вузла машин для розливу безалкогольних газованих напоїв і герметизації пляшок може значно підвищити ефективність роботи цього устаткування, точність дозування та надійність. Для визначення раціональних конструкційних параметрів системи наповнення пляшок в програмі Solidworks Flow Simulation виконано імітаційне моделювання фасування безалкогольної газованої води при різних відстанях від верху пляшки. Проаналізовано форми потоку води; визначено умови активного піноутворення. На основі аналізу структури потоку води та рівня його завихреності, а також активності піноутворення рекомендується конструкція фасувального пристрою, у якому відстань від верху пляшки становить 40 мм, що забезпечує ефективність наповнення пляшки газованою водою.
  • Ескіз
    Документ
    Імітаційне моделювання конструкційних елементів фіксуючого конвеєра для знерухомлення тварин
    (2023) Новицький, В’ячеслав Сергійович; Чепелюк, Олександр Миколайович
    Для мінімізації можливого руху тварин і їх травмування в процесі знерухомлення перед забоєм використовуються фіксуючі конвеєри. Для створення раціональної конструкції цього обладнання і підвищення ефективності його роботи проведено імітаційне моделювання основних конструктивних елементів – утримуючих пластин. Проаналізовано вплив кута нахилу конвеєрів між собою, а також розмірів пластин на розподіл в них напруження і деформацію. Найбільш раціональним варіантом, для якого характерні найменші напруження і деформації, є кут нахилу конвеєрів між собою 65 градусів при розмірах окремих пластин 6×98×640 мм.