Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Моделювання процесу оброблення м’ясопродуктів на мікрокутері(2022) Новицький, Владислав Сергійович; Чепелюк, Олександр МиколайовичЕфективне перероблення м'ясної сировини при приготуванні фаршу передбачає якісне її подрібнення при помірних витратах енергії. З метою створення раціональної конструкції обладнання для тонкого подрібнення м’ясної сировини, обґрунтування доцільних режимів його роботи проведено імітаційне моделювання процесу її оброблення в програмі Solid Works Flow Simulation. Визначено раціональні конструктивні та режимні параметри обладнання для якісного проведення процесу подрібнення. Доцільно використовувати ріжучий механізм, що складається з решіток з діаметром отворів 3 мм і 6 мм та двома різними ножами - з трьома лезами та чотирма лезами.Документ Підвищення ефективності роботи дозувально-наповнювального пристрою для безалкогольних напоїв(2024) Онасенко, Станіслав Сергійович; Чепелюк, Олександр МиколайовичУдосконалення дозувально-наповнювального вузла машин для розливу безалкогольних газованих напоїв і герметизації пляшок може значно підвищити ефективність роботи цього устаткування, точність дозування та надійність. Для визначення раціональних конструкційних параметрів системи наповнення пляшок в програмі Solidworks Flow Simulation виконано імітаційне моделювання фасування безалкогольної газованої води при різних відстанях від верху пляшки. Проаналізовано форми потоку води; визначено умови активного піноутворення. На основі аналізу структури потоку води та рівня його завихреності, а також активності піноутворення рекомендується конструкція фасувального пристрою, у якому відстань від верху пляшки становить 40 мм, що забезпечує ефективність наповнення пляшки газованою водою.Документ Дослідження процесу формування котлетних виробів(2019) Васильков, Володимир Володимирович; Чепелюк, Олександр МиколайовичРозробка і удосконалення промислового обладнання для формування січених напівфабрикатів потребує обґрунтування доцільності запровадження запропонованих рішень. Визначальним параметром для формування котлетних виробів є розподіл тиску в робочій зоні. Факторами, які впливають на перебіг процесу, є частота обертання нагнітальних лопатей і пов’язана з нею швидкість руху поршня. Передбачена можливість регулювання частоти обертання з допомогою частотного перетворювача в межах 0…60 об/хв. Вимірювання тиску здійснюється тензодатчиками FSR-402 та FSR-408 фірми Interlink Electronics. Для проведення досліджень процесу формування котлетних виробів розроблена експериментальна установка, яка дасть можливість отримати результати, необхідні для визначення раціональних конструктивних і режимних параметрів роботи обладнання та порівняти їх з отриманими при імітаційному моделюванні.The development and improvement of industrial equipment for the chopped semi-finished products forming requires substantiation of the feasibility of proposed solutions introducing. The decisive parameter for the burger products forming is the pressure distribution in the working area. The factors that influence the process progress are the frequency of rotation of the feeding blades and the speed of the piston associated with it. It is possible to adjust the rotation frequency using a frequency converter within 0 ... 60 rpm. The pressure measurement is carried out by strain gauges FSR-402 and FSR-408 of Interlink Electronics. For conducting researches on the forming process of burger products, an experimental installation has been developed that will provide the opportunity to obtain the results necessary to determine the rational structural and regime parameters of the equipment operation and compare them with the obtained results of the simulation modeling.