Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ VACCP як необхідна складова безпечного виробництва екструзійних гречаних пластівців(2023) Ковтун, Євгенія Романівна; Шульга, Оксана СергіївнаВиробництво гречаних екструзійних пластівців вимагає комплексного та систематичного підходу до контролю безпеки продукції. Застосування концепції VACCP є важливим інструментом для ідентифікації, оцінки та управління ризиками на різних етапах виробництва та поставок. Аналіз зон ризику, розробка планів зменшення ризиків, встановлення ефективних систем моніторингу та контролю, а також взаємодія з постачальниками допомагають забезпечити високий стандарт безпеки продукту. Дотримання цих стратегій та впровадження відповідних контрольних заходів на підприємстві є критичним для забезпечення довіри споживачів, збереження конкурентоспроможності компанії та виконання нормативних вимог у сфері безпеки харчових продуктів.Документ Харчова цінність розроблених екструзійних гречаних пластівців(2023) Ковтун, Євгенія Романівна; Шульга, Оксана СергіївнаСухі сніданки займають важливе місце в раціоні багатьох людей завдяки їх простоті приготування та відносно невисокій вартості. Розвиток галузі сухих сніданків є перспективним напрямком і по нині актуальним. Розроблені гречані пластівці мають вищу харчову, зокрема біологічну цінність у порівнянні з пластівцями швидкого приготування.Документ ІЧ-спектроскопія - метод дослідження споживних властивостей екструзійних продуктів(2014) Шульга, Оксана Сергіївна; Бочко, І.; Шульга, Сергій ІвановичВже досить давно ІЧ-спектроскопія використовується для дослідження харчових продуктів. Так, в деяких літературних джерелах наводяться атласи ІЧ- спектрів ряду харчових продуктів, карбонових кислот і природних полімерів, але не наводиться інтерпретація зазначених спектрів, що не дає повного розуміння спектрів кожного продукту. Автори дають повне розшифрування ІЧ-спектра целюлози і наводять важливі дані про ІЧ-спектри крохмалю. В той же час автори зазначають, що повна інтерпретація спектра целюлози викликає ще певні труднощі, оскільки целюлоза має складну структуру мономерної ланки макромолекул. For quite a long IR spectroscopy is used to study food. Thus, in some literary sources are IR atlases spectra of a number of food products, carboxylic acids and natural polymers, but not provides an interpretation of these spectra, which prevents full understanding spectra of each product. The authors provide a complete decoding of the IR spectrum Pulp and give important information about the IR spectra of starch. At the same time, the authors note that the full interpretation of the spectrum of cellulose is more difficult, because cellulose has a complex structure of monomer units of macromolecules.