Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Аналіз впливу витрат на страхування на конкурентоспроможність підприємств харчової промисловості(2019) Шірінян, Лада Василівна; Арич, Михайло ІвановичУ результаті дослідження було проаналізовано вплив витрат на страхування на ефективність діяльності підприємств харчової промисловості (ПХП). Висунуто і виконано перевірку гіпотези стосовно зв’язку між конкурентоспроможністю ПХП та частиною грошей, що виділяється підприємством на страхування та гіпотези стосовно схильності до страхування ПХП з більш високою конкурентоспроможністю. Таким чином, аналіз підтверджує другу запропоновану гіпотезу про існування залежності між конкурентоспроможністю ПХП та частиною грошей, що виділяється ПХП на страхування. Можна бачити, що така гіпотеза може мати підтвердження для ПХП з високою ефективністю ведення бізнесу.As a result of the study, the impact of insurance costs on the efficiency of food industry enterprises (FIE) was analyzed. The hypothesis regarding the relationship between the competitiveness of FIE and the part of the money allocated by the company for insurance and the hypothesis regarding the propensity to insure FIE with higher competitiveness have been tested and performed. Thus, the analysis confirms the second proposed hypothesis about the existence of a relationship between the competitiveness of FIE and the part of the money allocated by FIE for insurance. It can be seen that this hypothesis can be confirmed for FIE with high business efficiency.Документ Взаємозв’язок конкурентоспроможності та витрат на страхування підприємств харчової промисловості України(2019) Шірінян, Лада Василівна; Арич, Михайло ІвановичУ рамках дослідження охарактеризовано показники ефективності та конкурентоспроможності підприємств харчової промисловості України протягом 2013-2017 років. Визначено темпи зміни витрат на страхування для вибраного переліку підприємств. Дано авторське визначення поняття «конкурентоспроможності» як комплексної порівняльної характеристики, що визначає ступінь переваги сукупності показників одного підприємства над сукупністю показників інших підприємств і характеризує спроможність вести суперництво. The research describes the indicators of efficiency and competitiveness of food industry enterprises in Ukraine during 2013-2017. The rate of change in insurance costs for the selected business list has been determined. The author's definition of the concept of "competitiveness" as an integrated comparative characteristic is given, which determines the degree of advantage of the aggregate of indicators of one enterprise over the aggregate of indicators of other enterprises and characterizes the ability to compete.