Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Technology of bakery products with carotene-containing plant raw materials
    (2021) Hryshchenko, Anna; Bondarenko, Yuliia; Hrabovskyi, Vladyslav
    Structural-mechanical properties of wheat dough with the addition of carrot and pumpkin dried pomace have been studied. According to the results of a study of the quality of bread, it was found that carrot pomace should be added in an amount of 10% to the mass of flour, and pumpkin pomace in an amount of 5% to the mass of flour. Досліджено структурно-механічні властивості пшеничного тіста з додаванням морквяних та гарбузових сушених вичавок. За результатами дослідження якості хліба встановлено, що морквяні вичавки необхідно додавати в кількості 10 % до маси борошна, а гарбузові — 5 % до маси борошна.
  • Ескіз
    Документ
    Stabilazers in technology of gluten-free products
    (2021) Hryshchenko, Anna; Bondarenko, Yuliia
    In the technology of gluten-free products, structure-forming food additives are used to ensure the viscosity of semi-finished products, to form the necessary structure of finished products. Guar gum, xanthan gum, modified cellulose, etc. are widely used. The amount of additives depends on the type of product and other additives in the recipe. В технології безглютенових виробів харчові добавки структуроутворювальної дії використовують з метою забезпечення в’язкості напівфабрикатів, формування необхідної структури готових продуктів. Широко використовують камеді гуару, ксантану, модифіковану целюлозу тощо. Кількість добавок залежить від виду продукції та наявності інших добавок в рецептурі.
  • Ескіз
    Документ
    Enriching of bread for patients with diabetes by mineral substances
    (2016) Drobot, Vira; Shevchenko, Anastasiia; Bondarenko, Yuliia
    The work is devoted to the research of the impact of calcium, magnesium, zinc, iron citrates and their mixture on bread for diabetics. The effect of citrates on the technological process of making bread and quality of finished products has been set set.
  • Ескіз
    Документ
    Problems of small business in Ukraine
    (2015) Bondarenko, Yuliia; Nikitenko, Olga
    На сьогодні проблема створення і розвитку малого бізнесу в Україні є актуальною. Приватні підприємці стикаються з безліччю бар'єрів, які існують в законодавстві, податковій системі та інших аспектах бізнесу. У роботі розглядаються способи виключення корупції шляхом зміни податкового законодавства та шляхи захисту і розвитку місцевих ринків і українських виробників. These days the problem of small business establishment and development in Ukraine is topical. Private entrepreneurs face many barriers that exist in the legislation, tax system and other aspects of business. The paper deals with the needs to eliminate corruption by changing tax laws and the ways how to protect and develop local markets and Ukrainian producers.