Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
109 результатів
Результати пошуку
Документ Бактеріоцини лактобактерій козиного молока(2020) Солошенко, Катерина Ігорівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Волошина, Ірина МиколаївнаЗ козиного молока виділяють штами лактобактерій, що здатні синтезувати бактеріоцини. В козиному молоці наявний штам Lactobacillus fermentum GA715, який є компонентом мікрофлори козиного молока. Цей штам бактеріоциногенний. Він відіграє значну роль у знищенні бактерій псування, таким чином зберігаючи якість молока.Документ Перспективи створення лікувально-косметичних засобів на основі козиного молока та молозива(2020) Солошенко, Катерина Ігорівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Волошина, Ірина МиколаївнаЛікувальна косметика захищає шкіру від старіння, дерматологічних проблем, шкідливого впливу навколишнього середовища. Перспективним є створення лікувально-косметичних засобів на основі козиного молока та молозива.Документ Комбінований антибактеріальний вплив ібупрофену в суміші з біоактивними білковими фрагментами молозива корів(2020) Моцар, Анна В.; Лич (Ткаченко), Інна ВалентинівнаНеконтрольоване використання антибіотиків, нераціональний їх підбір та недотримання терапевтичних доз сприяє розвитку антибіотикорезистентності. Сьогодні продовжується пошук речовин природного походження, які здатні проявляти антимікробну активність і посилювати дію лікарських засобів.Документ Визначення амінокислотного складу високомолекулярних білків козиного молозива(2021) Солошенко, Катерина Ігорівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Волошина, Ірина МиколаївнаУ високомолекулярних білках молозива кіз переважають такі незамінні амінокислоти, як лейцин, лізин, треонін та валін, а серед замінних амінокислот – глутамінова та аспарагінова кислоти, серин та пролін. Отже, у білках молозива кіз переважають амінокислоти, що впливають на імунну систему.Документ Натуральний імуномодулятор на основі білкового комплексу козиного молозива(2020) Солошенко, Катерина Ігорівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Волошина, Ірина МиколаївнаУ числі природних імуномодулювальних засобів знаходяться біологічно активні білкові фрагменти молозива кіз. Козине молозиво – джерело біоактивних імуномодулювальних білків, таких як лактоферин, лізоцим, імуноглобуліни.Документ Биотехнологические особенности получения функциональных продуктов из козьего молока(2020) Солошенко, Катерина Игоревна; Лыч, Инна Валентиновна; Волошина, Ирина НиколаевнаСьогодні актуальним є виготовлення ферментованих молочних продуктів з козиного молока. Це наприклад сир, кефір, йогурт. Функціональні продукти з козиного молока мають захисний ефект при ураженні кишківника. При їх виробництві використовують молочнокислі бактерії Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus, L. rhamnosus, L. delbrueckii ssp. bulgaricus тощо.Документ Дослідження технологічних та біохімічних характеристик активного мулу очисних споруд(2024) Сулейко, Тетяна ЛеонідівнаВстановлено деякі характеристики активного мулу очисних споруд, зокрема, це концентрація активного мулу, муловий індекс та активність дегідрогенази. Встановлено, що умови напівбезперервного процесу очищення стічних вод забезпечують більшу ефективність роботи очисних споруд.Документ Intensification of wastewater treatment biotechnology using yellov saponite(2024) Сулейко, Тетяна Леонідівна; Семенова, Олена ІванівнаЗалежно від концентрації забруднюючих речовин у стічних водах рекомендується анаеробна стадія (метанове бродіння), аеробне бродіння або комплексна комбінація цих двох стадій, як основний етап очищення. Якщо хімічне споживання кисню (ХСК) не перевищує 2000 мг О2/дм3, необхідно використовувати аеробне бродіння, якщо ж воно перевищує, то доцільно використовувати метанове бродіння як основну стадію та аеробний метод для дообробки.Документ Модифікована технологія очищення неконцентрованих стоків молокозаводів(2024) Сулейко, Тетяна Леонідівна; Семенова, Олена ІванівнаЗапропоновано технологію, яка передбачає включення в технологічну схему біохімічного очищення малоконцентрованих стічних вод молокопереробних виробництв додаткового обладнання, яке призначено для видалення нерозчинених органічних часток у вигляді флотомаси.Документ Біотехнологічні аспекти очищення молоковмісних стічних вод(2021) Сулейко, Тетяна Леонідівна; Семенова, Олена Іванівна; Бублієнко, Наталія ОлександрівнаПідпрємтсва молокопереробної промисловості характеризуються чималою кількістю невирішенних екологічнх проблем. Очищення стоків від забруднюючих речовин на молокопереробних підприємствах має здійснюватися на локальних очисних спорудах, яка реалізує одноступеневу - аеробну або комплексну анаеробно-аеробну біотехнологічну схему очищення стоків.