Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
26 результатів
Результати пошуку
Документ Переваги використання відновлювальних джерел енергії в харчовій промисловості(2023) Бойко, Володимир Олександрович; Бойко, Софія ВолодимирівнаДокумент Стан розвитку сонячної енергетики в Україні(2022) Бойко, Володимир Олександрович; Бойко, Софія ВолодимирівнаДокумент Modeling of heat transfer in down flowing annular vapor-liquid flows(2022) Petrenko, Valentin; Pryadko, Nikolai; Ryabchuk, Alexander; Boyko, VolodymyrДокумент Використання органічного циклу ренкіна для забезпечення електропостачання власних потерб котелень житлових комплексів(2024) Пилипенко, Олексій Юрійович; Михайличенко, Дмитро ВікторовичIn Ukraine, there is currently a problem with the backup power supply of critical infrastructure and residential buildings. This especially affected the roof boilers of newly built residential complexes. The paper considers the use of organic Rankine cycle in the thermal scheme on existing boiler houses. As a conclusion, it is possible to use ORC on different substances when connecting to existing boiler rooms.Документ Альтернативне використання сонячних електричних PV панелей на підприємствах молокопереробної промисловості(2024) Михайличенко, Дмитро Вікторович; Пилипенко, Олексій ЮрійовичВикористання льодоаккумулятору разом із сонячною електричною станцією на підприємствах молокопереробної промисловості дозволяє зменшити витрати на оплату спожитої електричної енергії холодильною установкою.Документ Аналіз енергетичної ефективності схемних рішень холодильних машин для льодової арени НУХТ(2024) Пилипенко, Олексій Юрійович; Калита, Вадим СергійовичВ роботі розглянута можливість встановлення сезонної льодової ковзанки на території спорткомплексу НУХТ. Для функціонування льодової арени передбачалась холодильна установка з конденсацією парів холодильного агента, як навколишнім повітрям так і водою теплової мережі спорткомплексу.Документ Вплив схемного рішення теплового насосу типу «вода-вода» на його енергетичні показники(2022) Пилипенко, Олексій Юрійович; Степаніщєв, ДаніілТеплові насоси типу «вода-вода» розроблені за класичної схемою мають прийнятні енергетичні показники. Проте, значна витрата води зі свердловини обмежує можливості використання такого насосу. Видається можливим підвищити енергетичну ефективність теплового насосу типу «вода-вода» за рахунок використання регенеративних теплообмінників різного призначення, а також зменшити витрату джерельної води.Документ Потенціал отримання електричної енергії за допомогою холодильної установки(2021) Пилипенко, Олексій Юрійович; Голуб, Олександр ВікторовичСучасні побутові та комерційні холодильні установки мають достатньо високі рівні енергоефективності, при цьому маючи необоротні втрати. Наприклад, теплота конденсації – компресор витрачає роботу на стиснення, а відповідно і нагрів холодоагенту. Вентилятори конденсаторів витрачають енергію на відвід теплоти конденсації в навколишнє середовище. В побутових холодильниках конденсатори повинні мати більшу площу теплообміну, а відповідно і металоємність, щоб забезпечити відвід теплоти конденсації без примусової циркуляції повітря. З іншого боку, пари холодильного агенту після випарника ще мають низьку температуру і можуть відводити теплоту від навколишнього середовища. На нашу думку, цю різницю потенціалів можливо використовувати для виробітку електроенергії за допомогою термоелектричних перетворювачів.Документ Статистичний аналіз теплообміну під час природної та змішаної конвекції у воді в області інверсії густини(2021) Грищенко, Роман Володимирович; Пилипенко, Олексій Юрійович; Форсюк, Андрій ВасильовичНа сьогоднішній день більшість досліджень присвячених змішаній конвекції ‒ про локальну ламінарну змішану конвекцію, з яких, в свою чергу, більшість - про супутні та протилежні потоки, що прилягають до вертикальної поверхні. Відповідно, основний метод узагальнення дослідних результатів сформований до особливостей ламінарної змішаної конвекції. Так, густина води в діапазоні температур 0°С…4°С збільшується зі збільшенням температури до її максимальної густини при 4°С на відміну від звичайної зміни густини рідин, яка зменшується з температурою.Документ Санітарно-гігієнічний контроль у закладах ресторанного господарства(2024) Корецька, Ірина Львівна; Масліков, Максим МихайловичОрганізація санітарно-гігієнічного контролю у закладах ресторанного господарства є фундаментальним підходом до забезпечення безпеки харчових продуктів, а організація суворого контролю за веденням технологічного процесу дає змогу мати чітке уявлення про можливі порушення. Таку систему контролю санітарно-гігієнічних показників приготування страв та утримання приміщень закладу ресторанного господарства необхідно розглядати на кожному етапі виробництва харчових продуктів і забезпечувати систематичний підхід до запобігання харчовим забрудненням та отруєнням. Процедури верифікації та валідації – останній крок санітарно-гігієнічного контролю. Ці операції допомагають забезпечити ефективність та надійність санітарно-гігієнічного контролю у ресторанному закладі.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »