Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження використання борошна кіноа в технології безглютенових формованих чіпсів
    (2024) Ковтун, Аліна Володимирівна; Ковбаса, Володимир Миколайович
    Відомо, що глютен міститься в пшениці, ячмені, житі та інших злакових. А також значна частина глютену надходить у хлібобулочні, макаронні, кондитерські вироби, харчові концентрати – снекова продукція. Основною сировиною для виробництва формованих картопляних чіпсів є сухе картопляне пюре (яке не містить глютен), а також пшеничне борошно. З метою виключення залишків глютену у технології формованих картопляних чіпсів пропонуємо замінити пшеничне борошно на борошно – кіноа
  • Ескіз
    Документ
    Джерки та білтонг – натуральні м’ясні снеки
    (2022) Сидорук, Дмитро Сергійович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    М’ясні снеки представлені на ринку двома групами: це формовані та/або цільном’язові продукти. За способом попередньої підготовки м’ясних снеків бувають солоні та мариновані. За способом термічної обробки – сушені, сиров’ялені, сиро- або варено-копчені. Джерки готують шляхом висушування тонких шматків м’яса різних видів (слайсів), оброблених лише спеціями та прянощами. Білтонг – це закуска з високим вмістом білка та низьким вмістом вуглеводів, приготована з в’яленого м’яса, солі, оцту та спецій Meat snacks are presented on the market in two groups: they are molded and/or whole-muscle products. According to the method of preliminary preparation, meat snacks are salted and pickled. According to the method of heat treatment - dried, raw-dried, raw or boiled-smoked. Jerky is prepared by drying thin pieces of meat of various types (slices), treated only with spices and herbs. Biltong is a high-protein, low-carb snack made from cured meats, salt, vinegar, and spices.
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування рецептурного складу та розроблення способу виробництва чіпсів на основі насіння льону з натуральними рослинними збагачувачами
    (2021) Чемелєва, Юлія Михайлівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Були встановлені оптимальні значення масових часток збагачувачів у рецептурі лляних чіпсів – 6% амарантового борошна та 3% порошку кінзи. Аналіз результатів розрахунку біохімічного складу готового продукту та інтегрального скору нутрієнтів показав, що рекомендована норма споживання оздоровчих чіпсів на добу буде становити 50 г. За даних умов добові потреби жінок віком 18-25 років у певних харчових речовинах будуть забезпечені на такому рівні, %: білки – 14,9%, жири – 46,1%, вітамін В9 – 10,0%,вітамін В1 – 46,9%, вітамін РР – 13,0%, калій – 12,9%, кальцій – 12,7%, магній – 39,2%, фосфор – 26,3%, залізо – 28,9%, селен – 16,6%. Це свідчить про те, що лляні чіпси можна віднести до категорії функціональних харчових продуктів. Енергетична цінність чіпсів становить 366,8 ккал. The optimal values ​​of mass fractions of enrichments in the recipe of flax chips were established - 6% of amaranth flour and 3% of cilantro powder. Analysis of the results of calculating the biochemical composition of the finished product and the integrated rate of nutrients showed that the recommended consumption of health chips per day will be 50 g. - 14.9%, fats - 46.1%, vitamin B9 - 10.0%, vitamin B1 - 46.9%, vitamin PP - 13.0%, potassium - 12.9%, calcium - 12.7% , magnesium - 39.2%, phosphorus - 26.3%, iron - 28.9%, selenium - 16.6%. This suggests that flax chips can be classified as functional foods. The energy value of chips is 366.8 kcal.
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування рецептури снеку оздоровчого призначення на основі насіння льону
    (2020) Стеценко, Наталія Олександрівна; Краєвська, Світлана Петрівна
    Обґрунтовано доцільність створення лляних чіпсів з додаванням порошку базиліку, які розширять асортимент продукції оздоровчої дії. Встановлено, що навіть не дуже значні дози внесення порошку базиліку позитивно впливають на склад продукту – кількість жиру, вітаміну Е та магнію, вміст яких був надлишковим, зменшується, а інших вітамінів та мінералів – зростає. Лляні чіпси з додаванням 3% порошку базиліку можна віднести до категорії функціональних харчових продуктів. The expediency of creating flax chips with the addition of basil powder, which will expand the range of health products, is substantiated. It was found that even not very significant doses of basil powder have a positive effect on the composition of the product - the amount of fat, vitamin E and magnesium, the content of which was excess, decreases, and other vitamins and minerals - increases. Flax chips with the addition of 3% basil powder can be classified as functional foods.