Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Виробництво білкових ізолятів в Україні
    (2024) Пічевський, Сергій Віталійович; Рубанка, Катерина Володимирівна
    Виробництво рослинних білкових ізолятів є стратегічно важливою галуззю, що дає можливість розробляти харчові продукти з високим вмістом білків призначені для всіх верств населення в тому числі забезпечення військовослужбовців повноцінним харчуванням. В роботі представлено світові об’єми виробництва білкових ізолятів в грошовому еквіваленті. Перераховано підприємства України, що виготовляють білкові ізоляти.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування продуктів переробки гороху в харчовій промисловості
    (2024) Рубанка, Катерина Володимирівна; Пічевський, Сергій Віталійович
    В роботі описано хімічний склад гороху та продуктів його переробки, а саме: крохмаль, білкові ізоляти та концентрати. Доведено, що перераховані продукти є цінною сировиною як за своїми властивостями надавати певних реологічних властивостей харчовим продуктам, так і за своїм хімічним складом. Тому дослідження та вивчення впливу продуктів переробки гороху на харчові продукти є важливим та необхідним, щоб розширити асортимент їх застосування.
  • Ескіз
    Документ
    Використання зернобобових культур у технології оздоровчих продуктів.
    (2020) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Білан, Микола Миколайович
    Нами досліджено можливість використання гороху, сочевиці, нуту для отримання круп оздоровчого призначення. Відмічено, що застосування процесу біологічного активування сприяє суттєвому зниженню вмісту антихарчових складників, підвищує засвоюваність, позитивно впливає на технологічні показники сировини. Досліджено зміну вмісту білкових речовин та харчових волокон у процесі попередньої підготовки сировини. Встановлено, що вміст білка у зазначених зернобобових культурах після тривалого гідротермічного оброблення складає 24-27 %, кількість клітковини – 3,6-4,2 %. We investigated the possibility of using peas, lentils, chickpeas to obtain cereals for health purposes. It is noted that the use of the process of biological activation contributes to a significant reduction in the content of anti-food components, increases digestibility, has a positive effect on the technological performance of raw materials. The change of protein and dietary fiber content in the process of preliminary preparation of raw materials has been studied. It was found that the protein content in these legumes after prolonged hydrothermal treatment is 24-27%, the amount of fiber - 3.6-4.2%.