Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Альтернативне використання сонячних електричних PV панелей на підприємствах молокопереробної промисловості
    (2024) Михайличенко, Дмитро Вікторович; Пилипенко, Олексій Юрійович
    Використання льодоаккумулятору разом із сонячною електричною станцією на підприємствах молокопереробної промисловості дозволяє зменшити витрати на оплату спожитої електричної енергії холодильною установкою.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз енергетичної ефективності схемних рішень холодильних машин для льодової арени НУХТ
    (2024) Пилипенко, Олексій Юрійович; Калита, Вадим Сергійович
    В роботі розглянута можливість встановлення сезонної льодової ковзанки на території спорткомплексу НУХТ. Для функціонування льодової арени передбачалась холодильна установка з конденсацією парів холодильного агента, як навколишнім повітрям так і водою теплової мережі спорткомплексу.
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування вибору рецептурних компонентів для виробництва алкогольного морозива
    (2023) Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Басс, Оксана Олександрівна
    Світовий ринок морозива налічує безліч видів цього популярного десерту, у тому числі і з різноманітним алкоголем – пивом, вином, коктейлями, горілкою та ін. Але використання спиртовмісної сировини, як рецептурної складової морозива створює перед технологом безліч питань, одним із яких є суттєве зниження температури замерзання, що негативно впливає на технологічних процес виробництва, а також стабільність якісних характеристик продукту під час зберігання. Тому пошук якісної стабілізаційної системи та удосконалення технології виробництва нового морозива є завданням даної роботи
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу ізоляту сироваткових білків на мікроструктуру морозива сироваткового
    (2023) Михалевич, Артур Петрович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Сапіга, Вікторія Ярославівна
    Встановлено, що середній діаметр бульбашок повітря у дослідних зразках морозива на основі рідких концентратів сироватки становить (11,00±0,45) мкм у разі застосування негідролізованого концентрату та від (6,60+0,03) мкм до (10,10: 0,23) мкм у разі застосування гідролізованого концентрату та ІСБ (3% та 5% відповідно. Використання ІСБ забезпечує рівномірний розподіл бульбашок повітря, що сприятиме формуванню високого показника збитості.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка рецептур морозива з ферментованою овочевою сировиною
    (2023) Сапіга, Вікторія Ярославівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна
    Доведено можливість активації функціонально-технологічних властивостей овочевої сировини в технології молрозива, шляхом її ферментації за допомогою пектинази.
  • Ескіз
    Документ
    Обгрунтування рецептурного складу морозива молочного з екстрактом кави
    (2023) Романюк, Надія Юріївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна
    Встановлено, що використання кавового екстракту у кількості 4-6% у складі морозива молочного підвищує його харчову цінність, зокрема за рахунок вуглеводної складової, однак не суттєво впливає на біологічну цінність. Морозива із додаванням екстракту кави має дещо вищу кислотність, що стабільно, але прогнозовано збільшується протягом регламентованого строку зберігання. Опір до танення морозива із використання кавового екстракту збільшується, що ймовірно, пов’язано із привнесенням у склад морозива додаткової масової частки сухих речовин.
  • Ескіз
    Документ
    Сироваткове морозиво з натуральними структуруючими інгредієнтами
    (2023) Михалевич, Артур Петрович; Сапіга, Вікторія Ярославівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна
    За результатами проведеного дослідження підтверджено технологічну ефективність у разі одночасного застосування концентрату сироваткових білків, гідролізованого концентрату демінералізованої сироватки та ферментованих овочевих пюре у складі нежирного сироваткового морозива. Доцільним є подальше вивчення впливу зазначеного комплексуй натуральних інгредієнтів на якісні показники морозива, у тому числі під час його тривалого низькотемпературного зберігання.