Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження біологічної цінності ковбасних виробів з колагеновим білком «Білкозин»(2016) Полумбрик (Іванова), Манєфа Миколаївна; Пасічний, Василь Миколайович; Костишин, Василь ДмитровичПроведено дослідження по визначенню кількості накопичених продуктів гідролізу в діалізаті за методом Лоурі. Відповідно до нього, знайдено вміст тирозину в досліджуваних зразках ковбасних виробів, що утворюється внаслідок ферментативного гідролізу за допомогою ензимів пепсину та трипсину. Встановлено, що відповідно до величини концентрації нагромадження продуктів гідролізу білків ковбасних виробів відсоток до тирозину, змінювалася величина перетравлювання білків варених ковбас. Таким чином, внесення колагенового білка «Білкозин» суттєво підвищує біологічну цінність ковбасних виробів, виготовлених з його додаванням, що проявляється в зростанні перетравлюваності білків варених ковбас при збільшенні в них частки «Білкозину». A study was conducted to determine the amount of accumulated hydrolysis products in the dialysate by the Lowry method. According to him, the content of tyrosine in the studied samples of sausages, which is formed as a result of enzymatic hydrolysis by the enzymes pepsin and trypsin, was found. It was found that according to the value of the concentration of accumulation of products of hydrolysis of proteins of sausages, the percentage of tyrosine, the value of digestion of proteins of cooked sausages changed. Thus, the introduction of collagen protein "Bilkozin" significantly increases the biological value of sausages made with its addition, which is manifested in the increase of digestibility of proteins of cooked sausages with increasing the share of "Bilkozin".Документ Дослідження активності антипоживних факторів насіння томатів(2019) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Демчук, Ігор Вікторович; Бессараб, Олександр СеменовичУ статті наведено результати теоретичних та експериментальних досліджень фізикохімічного складу томатного насіння. Встановлено, що насіння томатів має високу харчову та біологічну цінність, яка зумовлена підвищеним вмістом білків, ліпідів, вуглеводів і наближена до сучасних рекомендацій щодо створення раціонів здорового харчування населення. Також насіння томатів багате поліненасиченими жирними кислотами, фосфоліпідами, макро- і мікроелементами, вітаміном Е. Однак його харчову цінність значною мірою знижують природні біологічно активні антиаліментарні речовини – інгібітори протеїназ. Авторами досліджено вміст та активність антипоживних речовин томатного насіння і запропоновано шляхи зниження трипсин інгібуючої активності. The article presents the results of theoretical and experimental studies of the biological value of tomato seeds. It has been found that tomato seeds have a high nutritional and biological value due to the high concentration of proteins, lipids, and carbohydrates. Accordingly, this value complies with modern recommendations on healthy diet for the population. Also, tomato seeds are rich in polyunsaturated fatty acids, phospholipids, macro- and micronutrient elements, vitamin E, and fber. However, its nutritional value is substantially reduced by natural biologically active anti-alimentary substances, namely proteinase inhibitors.