Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
1 результатів
Результати пошуку
Документ Розширення асортименту напівфабрикатів у тістовій оболонці з використанням біологічно-активних збагачувачів(2024) Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Лилик, ВолодимирУ науковій роботі було запропоновано удосконалити технологію пельменів з використанням кунжуту з метою збагачення продукту залізом в легкозасвоювальній формі. Залізо бере участь в імунобіологічних процесах, сприяє активній працездатності м'язів при фізичних навантаженнях, допомагає захищати організм від хвороботворних мікроорганізмів та є компонентом багатьох білкових і ферментних систем організму. Однією з найважливіших функцій заліза є транспорт кисню від легенів до клітин і виведення вуглекислого газу з них. Особливий білок – гемоглобін, який міститься в еритроцитах, переносить молекули кисню до кожної клітини