Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Роль інновацій у формуванні конкурентних переваг
    (2024) Крайнюченко (Форноляк), Ольга Феодосіївна; Попович, Валентин Мар’янович
    У сучасному бізнес-середовищі інновації відіграють ключову роль у формуванні конкурентних переваг. Швидкий розвиток технологій, зміни в споживчих уподобаннях та глобалізація змушують компанії постійно шукати нові способи залишатися конкурентоспроможними. Інновації стають тим інструментом, що дозволяє компаніям не тільки вижити в умовах жорсткої конкуренції, але й досягати лідерських позицій на ринку. У даній статті було розглянуто поняття інновацій, їхні види, роль у формуванні конкурентних переваг, методи впровадження та приклади успішних інноваційних компаній.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація витрат крізь призму теорії обмежень як чинник підвищення конкурентних переваг підприємств
    (2023) Крайнюченко (Форноляк), Ольга Феодосіївна; Андреєв, Владислав Андрійович
    В умовах економічної невизначеності, росту рівня ризиків постає виклик перед підприємствами, який вимагає адекватної реакції, конструктивних рішень, що забезпечать результат: мінімізацію негативного впливу економічних ризиків на господарську діяльність підприємств. Оптимізація структури витрат за допомогою методологічних принципів і підходів, які пропонує «теорія обмежень» (Theory of Constraints) – це один із корисних інструментів, що дає можливість досягнути згаданого вище результату та посилити конкурентні переваги підприємства
  • Ескіз
    Документ
    Фактори формування конкурентоспроможності підприємства
    (2022) Крайнюченко (Форноляк), Ольга Феодосіївна; Сімкін, Давід Олександрович
    Стаття присвячена дослідженню поняття конкурентоспроможності підприємства, виокремленню основних факторів, які впливають на її формування та рівень, а також класифікації цих факторів, відповідно до сучасних економічних теорій, праць вітчизняних та зарубіжних вчених. Одержані результати можуть бути використані у практичній діяльності задля формування і посилення конкурентних переваг при розробці заходів підвищення ефективності діяльності підприємств, а також при проведенні наукових досліджень.
  • Ескіз
    Документ
    Стратегія формування конкурентних переваг підприємств молочної галузі в умовах інтенсивної конкурентної боротьби
    (2022) Крайнюченко (Форноляк), Ольга Феодосіївна; Гарастовська, Альона Вікторівна
    Визначено особливості формування конкурентних переваг задля забезпечення стійкої конкурентної позиції підприємства на молочному ринку. Окреслено основні етапи формування ефективних конкурентних переваг на підприємствах молочної галузі.