Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
1 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження показників якості бобів нуту, як сировини для виробництва оздоровчих харчових продуктів(2024) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаПерспективним є ширше використання бобових культур, зокрема нуту, який є цінним джерелом важливих нутрієнтів. Нут характеризується високим вмістом білка, кількість якого складає 20,1% - 32,4%, залежно від сортових особливостей. Нами визначено фізико-хімічні властивості, які мають важливе значення у процесі перероблення, а також досліджено вміст важливих нутрієнтів у бобах нуту вітчизняної селекції: Встановлено, що зерно нуту сорту Тріумф містить найвищу кількість білка, має найбільшу масу 1000 зерен, характеризується високою якістю. Зерно цього сорту використовували у подальших дослідженнях для створення продуктів оздоровчого призначення на борошняній основі