Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
59 результатів
Результати пошуку
Документ Метод аналізування причин і наслідків ризиків окремих етапів харчового виробництва(2021) Бондаренко, Дарина Анатоліївна; Петруша, Оксана ОлександрівнаСучасний підхід в управлінні харчовим підприємством повинен базуватись на ризик-орієнтованому мислені, яке передбачає аналізування всіх можливих відхилень, для наступного їх попередження, контролю та управління. Застосування суміщеного методу аналізу причин і наслідків є формування всебічного розуміння системи і виявлення всіх потенційних відхиленьДокумент Заходи захисту харчових продуктів від навмисного забруднення, саботажу та біотероризму(2021) Ткаченко, Таісія Павлівна; Петруша, Оксана ОлександрівнаОстаннім часом оператору ринку все більше зацікавлені впровадження систем, що дозволяють контролювати захист харчових продуктів, такою системою є ТАССР. Cистема ТАССР оцінює найбільш ймовірні загрози, до них належать: зловмисне забруднення харчового продукту; саботаж у ланцюгу поставок; застосування харчових продуктів і напоїв у терористичних цілях; шпигунство; підробка; кіберзлочиниДокумент Дослідження ефективності просіювання борошна(2019) Бідах, Діана Вікторівна; Петруша, Оксана ОлександрівнаРозглянуті методи дозволяють передбачити виникнення проблеми та підвищують розв’язність складних проблем. Кожен метод має свої переваги та недоліки, але оптимальним є використання дві системи. These methods allow you to predict the occurrence of a problem and increase the solvability of complex problems. Each method has its own advantages and disadvantages, but the optimal approach is to use two systems.Документ Методи оцінки ризиків харчового виробництва на основі ISO/IEC 31010:2013(2019) Бідах, Діана Вікторівна; Петруша, Оксана ОлександрівнаРозглянуті методи дозволяють передбачити виникнення проблеми та підвищують розв’язність складних проблем. Кожен метод має свої переваги та недоліки, але оптимальним є використання дві системи. These methods allow you to predict the occurrence of a problem and increase the solvability of complex problems. Each method has its own advantages and disadvantages, but the optimal approach is to use two systems.Документ Ризик-орієнтований підхід до управління підприємством(2022) Скопенко, Наталія СтепанівнаВ сучасних складних геополітичних та економічних умовах задля успішного функціонування, розвитку та підвищення конкурентоспроможності суб’єктам господарювання необхідно формувати ризик-орієнтований підхід до управління. In today's challenging geopolitical and economic environment, business entities need to develop a risk-oriented approach to management in order to successfully operate, develop and increase their competitiveness.Документ Управлінське забезпечення ризик-менеджменту(2021) Скопенко, Наталія Степанівна; Поліщук, Юлія ВікторівнаВ статті розглянуто поняття «управління ризиками» та досліджено його сутність, визначено основні елементи системи управління ризиками. Виокремлено методи оцінки й регулювання ризику. Розкрито особливості системного управління ризиками. Обґрунтовано управлінське забезпечення ризик-менеджменту. The article considers the concept of "risk management" and investigates its essence, identifies the main elements of the risk management system. The methods of risk assessment and regulation are highlighted. The features of systemic risk management are revealed. The management support of risk management is substantiated.Документ Математичні методи в сучасних економічних дослідженнях(2021) Скопенко, Наталія Степанівна; Удворгелі, Лариса ІванівнаЗастосування математичних методів та технологій дозволяє ефективно розв’язувати задачі моніторингу, моделювання, прогнозування, планування, управління та прийняття рішень в умовах невизначеності, ризиків, небезпек, криз і катастроф та на основі отриманих даних розробляти ефективні управлінські рішення щодо розвитку складних соціально-економічних систем. The application of mathematical methods and technologies allows us to effectively solve the problems of monitoring, modelling, forecasting, planning, management and decision-making in the face of uncertainty, risks, hazards, crises and disasters and, based on the data obtained, to develop effective management decisions for the development of complex socio-economic systems.Документ The relevance of using economic and mathematical models in risk management of food industry enterprises(2021) Lysenko (Zvyozdochkina), ElenaРозглянуто актуальність створення економіко-математичних моделей в умовах невизначеності для дослідження економічних процесів на харчових підприємствах. Встановлено необхідність використання моделювання в умовах ризику з метою прийняття більш обґрунтованого рішення. The relevance of creating economic-mathematical models in conditions of uncertainty for the study of economic processes at food enterprises is considered. The necessity of using modeling in conditions of risk in order to make a more informed decision has been established.Документ Система НАССР для HoReCa(2021) Михайлов, Богдан ВолодимировичУ тезах доповіді висвітлені питання аналізу організації безпеки здорового харчування в закладах ресторанного господарства. Автор акцентував увагу на те, що система харчової безпеки є важливою складовою для здоров’я нації. Адже підчас пандемії важливо приділяти достатньо уваги не тільки якості сировини, безпечності продукту а й умовам його споживання. The abstracts of the report highlight the issues of analyzing the organization of healthy food safety in restaurants. The author emphasized that the food security system is an important component for the health of the nation. After all, during a pandemic, it is important to pay enough attention not only to the quality of raw materials, the safety of the product, but also to the conditions of its consumption.Документ Оцінка ризику в процесі сегментації цільового ринку підприємствами хлібопекарської галузі(2016) Скопенко, Наталія Степанівна; Лисенко (Звьоздочкіна), Олена АнатоліївнаВ роботі визначені особливості ринку хліба, що впливають на ризик, збільшуючи або зменшуючи його рівень. Виявлено необхідність структурувати кожний вид ризику, поєднуючи фактори ризику та можливі наслідки впливу їх різних комбінацій. The paper identifies the features of the bread market that affect the risk, increasing or decreasing its level. The need to structure each type of risk, combining risk factors and the possible consequences of the impact of their various combinations.