Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Удосконалення майонезних соусів з перспективною сировиною(2021) Тарнавський, Ілля Сергійович; Бахмач, Володимир ОлександровичМайонези та соуси–це популярні та перспективні продукти харчування, що займають провідне місце серед виробництва та споживання різних соусів та приправ на жировій основі. Майонез легко засвоюється організмом та може використовуватись для харчування всіх груп населення, в тому числі для профілактичного, лікувального та дієтичного харчування. Його використовують не тільки як приправу до різноманітних кулінарних страв для підвищення їх поживності та збагачення смаку, що сприяє збудженню апетиту і покращення травлення, але і як самостійний бутербродний продукт.Документ Виробництво кормових сумішей з використанням нетрадиційної сировини(2021) Тракало, Тетяна Олександрівна; Янюк, Тетяна Іванівна; Ганзенко, Валентина ВасилівнаУ реалізації продуктивного потенціалу сільськогосподарських тварин, а також птиці, вирішальне значення належить кормам. Відомо, що їх частка у виробництві тваринницької продукції становить близько 60 %. Окремі господарства недостатньо приділяють уваги розвитку кормовиробництва, вироблення якісних кормів і раціонального їх використання, що негативно впливає на продуктивність тварин і економічні показники виробництва. Основою кормовиробництва є система виробництва, заготівлі та зберігання кормів, яка забезпечує безперебійне постачання тварин якісними та безпечними кормами, створення страхових їх запасів. Лляний екстракт на основі води отримували шляхом обробки в пульсаційному диспергаторі за рахунок впливу процесу кавітації на продукт. Процес проводили під час добування насіння льону при температурі 30 ° С протягом 30 хв. Лляної екстракт на основі води вводили в зернову суміш в кількості 10, 15 і 20 %. Екструдування проводили зі зволоженою до 18% (на загальну масу) зерновою сумішшю без відлежування. Аналіз отриманих даних показує, що в результаті клейстеризації крохмалю, деструкції целюлозно-лігнінового комплексу значно покращується кормова цінність екструдату. Поживні речовини стають доступнішими для перетравлення тваринами. Кількість крохмалю при цьому зменшується на 12 % в порівнянні з вихідною сумішшю і становить 56,41-58,94%. Введення в зернову суміш льняного екстракту на основі води, дозволяє значно підвищити її кормову цінність завдяки високому вмісту жиру і білка.Документ Газохроматографічне дослідження ароматичних складових ароматних спиртів лікеро-горілчаного виробництва(2007) Кравчук, Т. Ю.; Татарінова, Тетяна Андріївна; Маринченко, Віктор ОпанасовичДокумент Комплекси Меркурію (II) з деякими антибіотиками та їх застосування(2014) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена Миколаївна; Грегірчак, Наталія МиколаївнаТоксичні елементи при дуже низьких концентраціях не справляють негативний вплив на рослини та тварин. Максимальну токсичність проявляють найбільш хімічно активні часточки, координаційно ненасичені іони. Зменшення електрофільних властивостей комплексного іона відповідно призводить до зниження його токсичної дії на організм людини. Зв'язування вільних іонів металу полідендатними лігандами перетворює їх у стійкі більш координаційно насичені часточки, що не здатні зруйнувати біокомплекси організму, а відповідно, малотоксичні. Вони мембранопроникні, здатні до транспортування та виведення з організму. Toxic elements at very low concentrations do not have a negative impact on plants and animals. The maximum toxicity are most reactive particles coordination unsaturated ions. Reducing electrophilic properties of the complex ion respectively leads to reducing its toxic effect on the human body. The binding of free metal ions polidendatnymy ligands makes them more resistant to coordinating rich particles that are not able to destroy BIOCOMPLEXES body, and therefore, low toxicity. They membranopronykni capable of transporting and excretion from the body.Документ Розробка компаунду для виробництва майонезної продукції(2012) Петрикей, Л. В.; Бахмач, Володимир Олександрович; Бабенко, Валерій ІвановичДосліджено ефективність використання компаунду та розроблено технологію для майонезної продукції. The efficiency of the use of compounds and the technology for mayonnaise production.