Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Implementing of technologies of meat products for special nutrion
    (2017) Haranovska, Viktoriya; Galenko, Oleg
    The aging process is accompanied by changes in the body that affect the processes of perception and digestion, as well as the physiological needs for nutrients and energy. These changes include: reduction of taste and smell; changes in the dental arcade (loss of teeth and dentures substandard); inflammation of the oral mucosa; reduced secretion of saliva; dry mouth and decreased taste sensation caused by drugs; reduced secretion of hydrochloric acid in the stomach, affecting the absorption of calcium, vitamin B12; decrease in kidney function that affects the excretion of drugs and maintaining normal water-salt metabolism and others.
  • Ескіз
    Документ
    Геометрія технологічних апаратів і температурна стабілізація середовищ
    (2014) Коваль, Ольга Володимирівна; Бойко, Олексій Олегович; Бут, Сергій Анатолійович
    Звичайні бродильні чани і лагерні танки мають певні обмеження за розмірами. Необхідність в більшій економічності виробництв потребувала використання більш містких технологічних апаратів для процесів бродіння і дозрівання пива. Результатом цього було створення циліндро-конічних бродильних і лагерних танків. Conventional fermentation vats and lager tanks have certain limitations in size. The need for greater efficiency of production required more intensive use of technological devices for the processes of fermentation and maturation of beer. The result was to create a cylinder-conical fermentation and lager tanks.
  • Ескіз
    Документ
    Використання фільтрату барди в технології підготовки крохмалевмісної сировини до зброджування
    (2014) Боярчук, Ярослав Андрійович; Кириленко, Роман Григорович; Шиян, Петро Леонідович
    Багаторазове використання фільтрату барди на стадії приготування замісу є доцільним. Максимальна кратність його використання при кількості 50 - 100% складає не більше 5 циклів. Для підвищення циклів використання фільтрату барди бажано використовувати кислотостійкі ферментні препарати оптимум дії рН яких знаходиться в межах 3,4 -5,0, або проводити нейтралізацію барди. Repeated use of the filtrate bards preparation for kneading stage is appropriate. Maximal frequency of its use in the amount of 50 - 100% is not more than 5 cycles. To increase the use of leachate cycles bards desirable to use acid-enzymes optimum of pH which is within 3.4 -5.0 or conduct neutralization bards.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу додаткових джерел живлення на зброджування концентрованого сусла
    (2014) Ковальчук, Світлана Степанівна; Лемак, Олександр; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Шиян, Петро Леонідович
    Додавання наночастинок металів має позитивний вплив і забезпечує високу фізіологічну активність дріжджів у процесі дріжджегенерування та біоконверсії сусла, що сприяє підвищеню синтезу спирту та зниженню концентрації летких домішок у бражках. Рекомендована концентрація наночастинок металів складає 1,2 мкг/см3. Adding metal nanoparticles have a positive impact and provides a high physiological activity of yeast in the yeast generation and bioconversion wort, which promotes increased synthesis of alcohol and reduce the concentration of volatile impurities in the mash. The recommended concentration of metal nanoparticles is 1.2 mkh/sm3.