Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Технологічні особливості отримання ліпідовмісних безпечних і якісних продуктів(2017) Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна ІванівнаПроблема безпечності харчових продуктів гостро стоїть перед кожним учасником ланки: постачальник сировини – виробник – споживач. На кожному етапі, крім кінцевого отримувача продукту, важливим є дотримання технологічних методів виробництва, способів пакування, зберігання та транспортування, які дозволяють зберегти якісні та безпечні показники продукту. The problem of food safety is acutely faced by every member of the link: supplier of raw materials - producer - consumer. At each stage, except for the final recipient of the product, it is important to observe technological methods of production, methods of packaging, storage and transportation, which allow maintaining the quality and safety indicators of the product.Документ «Активная упаковка» пищевых продуктов с поглотителями кислорода(2015) Гавва, Александр Николаевич; Кохан, Елена Александровна; Токарчук, Сергей ВладимировичВ статье представлены результаты исследования «активной упаковки» с целью изучения процесса поглощения кислорода в потребительской таре с пищевым продуктом. Поглотители кислорода могут химически или ферментативно удалить кислород из полости упаковки, которая обеспечит защиту продукта от порчи и изменения начальных параметров качества. С помощью таких систем можно добиться и поддерживать концентрацию кислорода в упаковке ниже 0,01 %. Подобран упаковочный материал, который дает возможность поглотителям кислорода адсорбировать его из внутреннего пространства потребительской упаковки с пищевым продуктом. Результаты исследований могут быть использованы для увеличения срока хранения пищевых продуктов. In article the results of research "smart-packages" with the active oxygen system scavenging from consumer packaging. Results of research allowed: select the packing material and determine the size of the sachet, in which decreases allocation heat accompanying a chemical reaction oxygen consumption under; the optimal amount of reagent that meets the requirements for the absorption of oxygen in packages with the test food product. The research results can be used to increase the shelf life of food products.Документ Інтегровані рішення на базі модульної системи(2018) Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Гавва, Олександр Миколайович; Валіулін, Геннадій РаіфовичПотреба розробки загальної методики аналізу та синтезу конструктивних схем дозувального обладнання для газових і рідинних середовищ оброблення харчових продуктів, обумовила завдання досліджень: забезпечення заданої продуктивності з мінімальними вартісними витратами, проектування систем автоматизованого дозування на основі використання методів вимірювання дози по непрямим параметрам, задіяння апаратури промислової пневмоавтоматики на пропорційній основі (елементна база Camozzi Automation) у вузлах управління і датчиків тиску для замірювання параметрів подачі газів і рідин. Існуюча різноманітність конструкцій та варіантів виконання функціональних мехатронних модулів для дозування і підведення розпилу рідинного або газового середовища до продуктів в ПМ, зумовлена відмінністю параметрів в'язких продуктів, що фасуються, умовами фасування, конструкцією споживчої тари; неузгодженою роботою проектних організацій і відсутністю одного методологічного підходу до проектування машин даного класу. Розв'язання цього питання і є метою наших досліджень. The need to develop a common methodology for analysis and synthesis design schemes for dispensing equipment for gas and liquid environments processing of food products, caused by research: provision of the given performance with minimal cost, system design automated dosage based on the use of indirect dose measuring techniques parameters, the use of the equipment of industrial pneumatic automation on a proportional basis (Camozzi Automation element base) in control units and pressure sensors for metering parameters of gas and liquid supply. Existing variety of designs and execution options Functional mechatronic modules for dispensing and supplying liquid or liquid cutting gas medium to products in PM, due to the difference in viscous products parameters, packing, packing conditions, design of consumer packaging; uncoordinated work design organizations and the lack of a single methodological approach to designing machines of this class. The solution to this question is the purpose of our research.Документ Метод определения срока годности пищевых продуктов(2016) Коваль, Ольга Андреевна; Гуць, Виктор СтепановичПредложена математическая модель процессов изменения качества пищевых продуктов с целью определения их срока годности. В основу модели положены дифференциальные уравнения второго порядка, описывающие кинетику накопления вредных веществ, изменения структурно-механических свойств. A mathematical model of the processes of changing the quality of food products is proposed with a view to determining their shelf life. The model is based on differential equations of the second order, describing the kinetics of accumulation of harmful substances, changes in structural and mechanical properties.Документ Метод определения срока годности пищевых продуктов(2017) Коваль, Ольга Андреевна; Гуць, Виктор СтепановичПредложена математическая модель процессов изменения качества пищевых продуктов с целью определения их срока годности. В основу модели положены дифференциальные уравнения второго порядка, описывающие кинетику накопления вредных веществ, изменения структурно-механических свойств. A mathematical model of the processes of changing the quality of food products is proposed with a view to determining their shelf life. The model is based on differential equations of the second order, describing the kinetics of accumulation of harmful substances, changes in structural and mechanical properties.Документ Food product certification in Ukraine as the leading direction in an international dimension(2014) Ovsiannikova, ValeriaThe modern food processing industry in Ukraine is developing rapidly, but there are number of problematic issues that will facilitate the entry of competitive Ukrainian products into the international market.