Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження терморадіаційно-конвективного сушіння яблучних і виноградних вичавок
    (2024) Григорович, Олексій Володимирович; Дубковецький, Ігор Володимирович
    У процесі консервування яблучного соку віджимається до 20% соку, який на більшості виробничих підприємств є відходом виробництва. Ці продукти можна зневоднювати і використовувати як добавки в різних сферах харчового виробництва, особливо у виробництві хліба. Для зневоднення яблучних вичавок найбільш придатною з енергетичної точки зору є сушіння інфрачервоним випромінюванням, що дозволяє збільшити термін зберігання і поліпшити якість продукту. На основі проведених досліджень встановлено та математично оброблено закономірності терморадіаційно-конвекційного сушіння яблучних і виноградних вичавок.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження біохімічного складу сировини для створення соковмісного оздоровчого напою
    (2019) Кравець, Яніна Олексіївна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    При створенні сучасних оздоровчих напоїв доцільно використовувати натуральні соки та екстракти лікарської рослинної сировини, які є найбільш доступними джерелами біологічно активних речовин, мікроелементів, біоантиоксидантів. Купажування виноградного соку з екстрактом кіпрею вузьколистого дозволяє забезпечити високу антиоксидантну активність та загальнозміцнюючу дію розробленого продукту. When creating modern health drinks, it is advisable to use natural juices and extracts of medicinal plant materials, which are the most accessible sources of biologically active substances, trace elements, bio-antioxidants. Blending grape juice with an extract of narrow-leaved fireweed allows to provide high antioxidant activity and tonic effect of the developed product.