Монографії, підручники, навчальні посібники
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375
Переглянути
1 результатів
Результати пошуку
Документ Харчова токсикологія. Розділ 1. Харчова токсикологія як наука і галузь практичної діяльності(2022) Мельник, Оксана Петрівна; Кузьмін, Олег Володимирович; Кійко, Вікторія ВікторівнаУ навчальному посібнику наведена коротка історія токсикології як науки, представлена її сучасна структура, розглянуто шляхи надходження токсичних речовин в організм людини, їх біотрансформацію та особливості впливу на окремі органи та системи людини. Висвітлено забруднення харчових продуктів та сільськогосподарської сировини токсичними речовинами. Розглянуто основні проблеми виникнення мутагенних, тератогенних та канцерогенних змін в організмі, механізми розвитку алергічних реакцій. Наведено ключові рекомендації щодо здорового харчування та правила харчової безпечності. The textbook provides a brief history of toxicology as a science, presents its modern structure, examines the ways in which toxic substances enter the human body, their biotransformation, and the specifics of their impact on individual human organs and systems. Contamination of food products and agricultural raw materials with toxic substances is highlighted. The main problems of the occurrence of mutagenic, teratogenic and carcinogenic changes in the body, the mechanisms of the development of allergic reactions are considered. Key recommendations for healthy eating and food safety rules are provided.