Монографії, підручники, навчальні посібники

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 123
  • Ескіз
    Документ
    Education. Tourism: a conceptual approach
    (2024) Gutkevych, Svitlana; Sydorenko, Pavlo
    The importance of the topic of this monograph is underlined by the increasing international mobility of students and more intense competition between host countries. Traditional educational centres, especially across the European Union, are losing their share of the international educational services market. The impact of geopolitical factors on the international mobility of students is also increasing, especially in the context of fierce competition for human capital.
  • Ескіз
    Документ
    Соціально-економічний розвиток регіонів в умовах ринкових трансформацій
    (2020) Буркинський, Б. В.; Лайко, О. І.; Галиця, Ігор Олександрович; Радулов, Д. Д.; Талпа, В. П.
    Теоретико-концептуальні засади дослідження соціально- економічного розвитку регіонів в сучасних умовах постійних транс- формаційних зрушень та реформ визначаються за допомогою інсти- туціональної рамки, в основу якої покладено норми відповідних за- конів або директив, що створюють базис для розвитку локальних, регіональних та субрегіональних економічних систем
  • Ескіз
    Документ
    Кейс до розділу 15. Соціальний стартап М. Юнуса у сфері мікрокредитування бізнесу
    (2023) Галиця, Ігор Олександрович; Косарева, Тетяна Вікторівна; Сотник, І. М.
    Глобалізація економічних, екологічних, соціальних проблем сучас- ного суспільства, а також широке розповсюдження інформаційних тех- нологій на всій земній кулі зробило світ більш тісним і дало поштовх для створення стартапів нового типу – соціального бізнесу. Останній спря- мований на вирішення актуальних суспільних проблем, зокрема, на боротьбу з бідністю та голодом, зниження забруднення довкілля та переробку відходів, надання доступних медичних послуг для малозабе- зпечених верств населення тощо.
  • Ескіз
    Документ
    Біоактивні пептиди молозива як складові компоненти потенційного поліфункціонального парафармацевтика
    (2020) Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Моцар, Анна В.; Волошина, Ірина Миколаївна
    У роботі досліджено функціональну активність фагоцитарних клітин на моделі фагоцитів під впливом препарату на основі білкових фрагментів молозива корів. Крім цього, описані антибактеріальні властивості білкових фрагментів молозива корів. Встановлено мінімальні інгібувальні концентрації препарату на основі білкових фрагментів молозива. Також у роботі досліджено антипроліферативну здатність білкових фрагментів молозива та підтверджено їх безпосередній протипухлинний ефект.
  • Ескіз
    Документ
    Risks of toxic environmental pollution from military operations
    (2023) Melnyk, Oksana; Shevchenko, Oleksandr; Kuzmin, Oleg; Niemirich, Oleksandra; Kuzmin, Oleg
    The article identifies the scale of the war waged by russia on Ukrainian soil, which has contributed to the deterioration of the food security situation in Ukraine and has also affected global food security. In addition, the toxic risk of environmental pollution caused by the war was identified, affecting the ecology and health of the Ukrainian population.
  • Ескіз
    Документ
    Application of the swift method for risk assessment in the production of cottage cheese
    (2023) Melnyk, Oksana; Kuzmin, Oleg; Niemirich, Oleksandra; Mamchenko, Liudmyla; Lytovchenko, Oleksandr
    The quality and safety of food products in the modern world is the main component of sustainable development of food industry enterprises. The enterprises have implemented a system of preventive measures that prevents the occurrence of risks, assesses them, controls hazards in raw materials, technological processes and finished products, which significantly reduces the risks of threats to human life and health. An overall risk assessment enables decision makers and relevant parties to better understand the risks that may affect the achievement of objectives and the adequacy and effectiveness of the controls in place. This provides a basis for making decisions about the most appropriate approach to handling the risks that may arise in the manufacture of food products. Risk analysis involves consideration of the cause and sources of risk, their consequences and the likelihood of these consequences. The paper considers the methodology of «what if?» risk assessment in the production of cottage cheese. The advantages and disadvantages of this method, the process of identifying, assessing and preventing risks are presented.
  • Ескіз
    Документ
    The bank’s investment system
    (2020) Gutkevych, Svitlana; Plynokos, D. D.
    The financial system emerges with the emergence of the state and develops with it improving its legal norms. Financial stability is important to ensure the efficient operation of the state’s financial system. From an economic point of view, the financial system represents a set of different spheres of financial relations related to the formation and use of centralized and decentralized funds of monetary resources; from an institutional point of view, it is the totality of the country’s financial institutions.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність: галузевий підхід
    (2020) Гуткевич, Світлана Олександрівна
    В монографії узагальнено матеріали наукових досліджень з ефективності економічної діяльності суб’єктів господарювання на макро- та мікрорівнях в різних напрямах і галузях. На основі галузевого підходу визначені основні питання синергетичного ефекту, підвищення ефективності таких напрямів та галузей економіки, як інвестування, енергоефективність, стандартизація, сільське господарство, харчова промисловість, видавничо-поліграфічна та туристична галузі.
  • Ескіз
    Документ
    Вимоги безпеки та техногенні загрози для підприємств харчової промисловості як об'єктів критичної інфраструктури
    (2023) Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна
    У роботі розглянуто зміни у чинному законодавстві України від 2022 року: до частини першої статті 20 Кодексу цивільного захисту України, статті 11 Закону України «Про об’єкти підвищеної небезпеки»; вимоги безпеки та техногенні загрози для підприємств харчової промисловості як об’єктів критичної інфраструктури з урахуванням специфіки виробництва. Встановлено, що однією з важливих ланок діяльності харчового підприємства, як об’єкта критичної інфраструктури, є аналіз та оцінка ризику виникнення аварій та аварійних ситуацій.
  • Ескіз
    Документ
    Енергоефективні технології в харчовій промисловості
    (2022) Пустовойтенко, В. В.; Серьогін, Олександр Олександрович; Кисельов, В. Б.; Сегай, Олександр Михайлович; Осьмак, Олексій Олексійович
    Природний агропромисловий потенціал України та належне опанування нетрадиційних і відновлюваних джерел енергії є важливим фактором підвищення рівня енергетичної безпеки та впливу на довкілля держави. У паливно-енергетичному комплексі передбачається зростання ролі нетрадиційних джерел енергії, які створені на сировинній базі агропромислового комплексу. У майбутньому Україна буде здатна забезпечити соціальну сферу й основні галузі економіки енергією з поновлюваної сировини.