Монографії, підручники, навчальні посібники
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Зараз показуємо 1 - 4 з 4
Документ Харчовий білок: фізіологічна потреба і біологічна цінність(2024) Махинько, Валерій Миколайович; Шаран, Андрій Васильович; Махинько, Людмила ВасилівнаУ монографії узагальнено результати рішень консультативних зборів ФАО/ВООЗ (1957–2014 рр.) щодо встановлення рівнів споживання білка та оцінювання його якості, а також напрацювання авторів у цій сфері. Представлено доступний опис як традиційних, так і сучасних медико-біологічних методик оцінювання якості білкової складової харчових продуктів і раціонів, наведено переваги розрахункових методів та їх різновиди. На численних прикладах показано принципи і послідовність обчислення біологічної цінності як окремих компонентів їжі, так і їх сумішей. Розглянуто хронологію зміни формули еталонного білка і сучасні рекомендації щодо його складу. Монографія буде корисною науковцям, фахівцям у галузі нутриціології та харчової промисловості, що потребують узагальненої сучасної інформації щодо оцінювання білкової складової харчування людиниДокумент Смесительные машины в хлебопекарной и кондитерской промышленности(1990) Лисовенко, Алексей Тимофеевич; Литовченко, Игорь Николаевич; Зирнис, Ирина Викторовна; Котенко, Анатолий Георгиевич; Батищев, Владимир Витальевич; Лисовенко, Игорь АлексеевичВ издании даны классификация, технические характеристики и функциональные схемы отечественных и зарубежных смесительных машин. Они применяются в хлебопекарной, макаронной и кондитерской промышленности. Описаны устаройство и принцип работы, методика расчета параметров рабочего процесса а также пути совершенствования смесительных машин. In publication of the given classification, technical characteristics and functional schemes of domestic and foreign mixing machines. They are used in the baking, macaroni and confectionery industry. Describes ustroistvo and principle of operation, methods of calculation of parameters of working process and ways to improve the mixing machine.Документ Система «стандарт-кост» - метод ефективного управління витратами(2014) Осадча, Ганна Григорівна; Власенко, Ірина МихайлівнаВ статті проведено дослідження еволюції системи «стандарт-кост» як системи калькулювання у складі «абзорпшен-костинг». Наведено сучасне бачення класифікації стандартів. Досліджено принципи системи калькулювання нормативних витрат, наведено порядок розрахунку відхилень при проведенні аналізу відхилень фактичних витрат від нормативних. Обґрунтовано переваги та труднощі практичного застосування системи калькулювання за стандартними витратами. In the article the investigation of the evolution of the standard-cost "as" kal′kulûvannâ abzorpšen-costing ". Are the modern vision of the classification standards. The principles of kal′kulûvannâ regulatory costs, calculation of deviations during the analysis of deviations of the actual costs of the regulations. The advantages and difficulties of practical application of the system of kal′kulûvannâ according to standard costs.Документ Теплові мережі(Алерта, 2005) Прядко, Микола Олексійович; Павелко, Володимир Іванович; Василенко, Сергій МихайловичВикладено основи тeплoфікaції, описано системи централізованого теплопостачання, наведено методи розрахунку систем теплопостачання, теплових мереж i абонентських вводів. Для студентів, які навчаються за спеціальністю «Теплоенергетика», фахівців з проектування i експлуатації теплофікаційних систем. Expounding the virtues of heating, described the district heating system provides methods of heating systems, heating systems and the user's inputs. For students enrolled in "Heat", experts in design and operation of heating systems.