Монографії, підручники, навчальні посібники

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Кріоушкодження та кріозахист у холодових технологіях. Розділ 1 "Наукові та практичні передумови отримання швидкозаморожених плодово-ягідних напівфабрикатів підвищеної біологічної цінності"
    (2022) Сімахіна, Галина Олександрівна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Науменко, Наталія Валентинівна; Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна
    Теоретичний аналіз літературних джерел вітчизняних та зарубіжних авторів за даним напрямом роботи, результати власних досліджень дали можливість оцінити плодово-ягідну сировину на якісно новому рівні як основного джерела необхідних для організму людини біологічно активних речовин; обґрунтувати актуальність вдосконалення способів її перероблення, зокрема консервування з використанням низьких температур; визначити напрями подальших досліджень. The theoretical abalysis of literary sources by Ukrainian and foreign scientists in the outlined trend of work, and alongside the results of our own researches allowed us to evaluate the fruit and berry raw materials on the qualitatively new level as the main source of substances necessary for human body; thence. the topicality of improvement of the ways to process it, particularly with usage of low temperatures, was formulated and the trends of further researches are highlighted.
  • Ескіз
    Документ
    Заморожені плодово-ягідні напівфабрикати: якість, ефективність, безпека: монографія
    (2019) Українець, Анатолій Іванович; Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна; Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна
    У монографії наведено теоретичні та практичні результати виробництва заморожених плодово-ягідних напівфабрикатів за вдосконаленою технологією, що поєднує штучний холод та методи кріопротекції. З'ясовано механізми кріоушкодження клітин і тканин матеріалів при заморожуванні та засоби їх захисту від холодового стресу. Обґрунтовано доцільність реалізації теоретичних знань із вивчення та застосування кріопротекторів у кріобіології в галузі технологій заморожування рослинної сировини. The authors of the monograph represented the theoretical and practical results of producing the frozen fruit and berry half products by an improved technology that combines the artificial cold and cryoprotection methods. Another point was to discuss the mechanisms of cryogenous damage to which the cells and tissues get exposed during freezing, and the methods to protect them from cold stress. Finally, the expedience of implementation of theoretical knowledge concerning the research and usage of cryoprotectors in the field of technologies to freeze the plant raw materials.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективні технологічні процеси виробництва нових продуктів та дієтичних добавок
    (2018) Українець, Анатолій Іванович; Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна
    Створений з урахуванням нових освітніх технологій, підручник відповідає програмі дисципліни й сприятиме отриманню студентами навичок, достатніх як базові для кваліфікованого вирішення теоретичних питань і практичних завдань удосконалення перспективних і розроблення нових технологічних процесів перероблення сільськогосподарської, лікарської сировини та вторинних сировинних ресурсів на готові продукти, які відповідають головному призначенню – повноті задоволення детермінованого споживача комплексом і оптимальним співвідношенням нутрієнтів для підтримання адекватного матеріального та енергетичного балансу організму. Новизна концепції підручника полягає в тому, що він містить найсучасніші теоретичні матеріали щодо використання фізико-хімічних процесів для розвитку принципово нового напряму харчових технологій – індустрії здорового харчування. Експериментальний матеріал супроводжується таблицями та рисунками, які в сукупності створюють панораму розвитку інноваційних технологій у харчовій промисловості України.
  • Ескіз
    Документ
    Холодильна технологія харчових продуктів
    (2007) Масліков, Максим Михайлович
    Розглянуто склад і властивості харчових продуктів, зміни, що відбуваються в них, способи холодильного оброблення, методи розрахунку режимів охолодження, заморожування, зберігання, прилади для контролю цих режимів. Наведено технології вироблення харчових продуктів, що найчастіше є об’єктами холодильного оброблення.