Монографії, підручники, навчальні посібники
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Поняття категорії здоров’я, якості життя та проблеми «Третього стану»(2024) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна; Камінська, Світлана ВладиславівнаСтворений з урахуванням нових освітніх технологій підручник відповідає програмі дисципліни й сприятиме отриманню здобувачами навичок, достатніх як базові для кваліфікованого вирішення теоретичних питань і практичних завдань, з‘ясування функціональної ролі у живому організмі основних біокомпонентів харчових продуктів рослинного і тваринного походження. Охарактеризовано організм людини як саморегульовану систему, в якій постійно відбуваються процеси самовідновлення, і на основі досягнень доказової медицини переконливо показано, що саме оптимальне, переважно оздоровче харчування забезпечує нормальний перебіг та ефективність цих процесівДокумент Біологічна хімія(НУХТ, 2012) Левандовський, Леонід Вікторович; Дрюк, В. Г.; Семенова, Олена Іванівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна; Скляр, С. І.У підручнику викладено основні положення біологічної хімії, що дають загальні уявлення про хімічні основи життєдіяльності тварин, рослин та мікроорганізмів. Розглянута будова, асиміляція і дисиміляція основних класів біомолекул: білків, нуклеїнових кислот, вітамінів, вуглеводів, ліпідів, ферментів тощо. Охарактеризовано біохімічні процеси у харчових виробництвах. The tutorial presents the basic concepts of biological chemistry, which give a general idea of the chemical basis of life of animals, plants and microorganisms. Details of the structure, assimilation and dissimilation major classes of biomolecules: proteins, nucleic acids, vitamins, carbohydrates, lipids, enzymes, etc. Characterized biochemical processes food industry.