Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження вологоутримувальної здатності сухого жому
    (2014) Іващенко, Наталія Вікторівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Буляндра, Олексій Федорович; Василенко, Сергій Михайлович
    Одним із основних інгредієнтів корму для великої рогатої худоби в Україні має стати сухий жом, виробництво якого є важливим завданням з огляду на необхідність перероблення побічних продуктів цукрового виробництва за відсутності великих тваринних комплексів. В статті наведено результати дослідження оводнення зразків розсипного та гранульованого бурякового жому, отриманих на виробництві та в лабораторних умовах, як одного з якісних показників сухого продукту. В результаті аналізу проведених експериментів установлено, що жом, висушений низькотемпературним способом, набухає, в основному, за перших 15…20 хв. Тривалість набухання для промислово висушеного гранульованого жому становить 80 хв, для розсипного – 20 хв. Більше значення показник набухання сухого жому відповідає меншим температурним режимам сушіння One of the main ingredients of feed for cattle in Ukraine should be a dry pulp production, which is an important task, given the need for processing the by-products of sugar production in the absence of large livestock complexes. The paper presents the results of a study of hydration samples of loose and granulated beet pulp obtained in the production and in the laboratory, as one of the quality indicators of the dry product. The analysis of the experiments established that the pulp is dried by low-temperature process, swells mainly in the first 15…20 min. Duration swelling industrialized dried granulated pulp is 80 minutes for the placer - 20 min. Large values of the swelling of dry pulp corresponds to lower drying temperature conditions.
  • Ескіз
    Документ
    Узагальнення динаміки спільного тепломасообміну при сушінні бурякового жому за допомогою об’ємного коефіцієнта тепловіддачі
    (2012) Іващенко, Наталія Вікторівна; Василенко, Сергій Михайлович; Шутюк, Віталій Володимирович
    У цій статті розглянуто кінетику та динаміку режимів низькотемпературного сушіння бурякового жому за різних параметрів: початкового вологовмісту, температури сушильного агента, швидкості руху сушильного агента. Отримані результати були оброблені в середовищі FindGraf. In the real article kinetics and dynamics of the modes of the low temperature drying of beet bagasse are considered for different: initial вологовмісту, temperatures of drying agent, rate of movement of drying agent. The got results treated in the environment of FindGraf.
  • Ескіз
    Документ
    Узагальнення кінетики сушіння зв'язнодисперсних структурованих харчових продуктів
    (2012) Іващенко, Наталія Вікторівна; Буляндра, Олексій Федорович; Шутюк, Віталій Володимирович
    В статті розглянуто вдосконалена класифікація вологих дисперсних матеріалів, віднесених до групи зв'язнодисперсних речовин з малою пористістю. Зроблено огляд методів узагальнення процесів сушіння для вологих дисперсних систем на прикладах картопляного крохмалю та бурякового жому. Отримані узагальнені криві сушіння для бурякового жому для довільного значення початкової вологості.