Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Балістична дезінтеграція дріжджів(1999) Малінова, Наталія Яковлівна; Бобрівник, Леонід Дем'янович; Мірошников, Олег Миколайович; Майко, І. І.Наведенні експериментальні дані по балістичній дезінтеграції дріжджів Saccharomyces cerevisiae. Цей метод запропонований як перша стадія вилучення цільового клітинного компоненту – дріжджової β-фруктофуранозидази. Documented experimental data on ballistic disintegration of the yeast Saccharomyces cerevisiae. This method is proposed as the first stage of removal of the target cell component - the yeast β-fruktofuranozydazy.Документ Оптимізація екстракції вуглеводів віджиму топінамбура(2000) Бобрівник, Леонід Дем'янович; Романовська, Тетяна Іванівна; Мірошников, Олег Миколайович; Малінова, Наталія Яковлівна; Романовський, Іван Якимович; Левчук, Наталія ІванівнаВивчався вплив гідромодуля, температури, рН та тривалості процесу на масову концентрацію вуглеводів в екстракті топінамбура. Встановлено оптимальні параметри водної екстракції: гідромодуль 10, тривалість 15 хв. при 420 С та інтенсивному перемішуванні. Виявлено, що зміна активної кислотності суттєво не впливає на вміст цукрів в екстракті.Документ Гідратація цукрози в присутності хлоридів, нітратів і карбонатів деяких лужних металів(1998) Бобрівник, Леонід Дем'янович; Климович, В. М.; Мірошников, Олег Миколайович; Подобій, Олена Валеріївна; Ляховчук, О. В.Показано, що на гідратацію цукрози опосередковано найбільше впливає катіон калію, який зміцнює водневі зв’язки у розчинах. Зі збільшенням заряду аніонів збільшується сольватація їх молекулами цукрози. Хлорид-іон найсильніше впливає на зміну конформації молекули цукрози.Документ Просторова й електронна будова цукрози: дослідження методами комп’ютерної хімії(2000) Гречка, Вадим Васильович; Бобрівник, Леонід Дем'янович; Гулий, Іван Степанович; Дегтярьов, Леонід Сергійович; Мірошников, Олег МиколайовичНа основі результатів розрахунків будови цукрози методами молекулярної механіки і квантової хімії в наближенні РМ3 встановлено зони стабільності 70 її комформерів. Обговорюються можливий коливальний стан молекули, зв’язок з кристалічною структурою, канал впливу на структуру процесу гідратації.