Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Цифрова кодована інформація на пакованні
    (2020) Кулик, Наталія Вікторівна; Гавва, Олександр Миколайович
    У статті показана важливсть інформаційної функції упаковки, особливо в умовах стрімкої зміни умов життя людей. Ця функція реалізує вимоги законодавчих актів до розміщення інформації про паковану продукцію. Сучасна упаковка має найбільшу поверхню для інформації. У статті наведені сучасні способи розміщення інформації на упаковці за допомогою цифрових техноолгій. Серед них штрихове та радічастотне кодування, цифрова ідентифікація -QR -код, dot-код, тощо. Наведені ії переваги та недоліки. The article shows the importance of the informational function of packaging, especially in conditions of rapid changes in people's living conditions. This function implements the requirements of legislative acts for posting information about packaged products. Modern packaging has the largest surface for information. The article presents modern methods of placing information on packaging using digital technologies. Among them are barcode and radio frequency coding, digital identification - QR code, dot code, etc. Its advantages and disadvantages are given.
  • Ескіз
    Документ
    Пакування ліків у блістерну упаковку
    (2024) Трудько, Сергій Сергійович; Губеня, Олексій Олександрович; Десик, Микола Григорович; Гавва, Олександр Миколайович
    Блістерна упаковка залишається основним засобом для доставки й захисту лікарських засобів: таблеток, препаратів у твердих і м’яких желатинових капсулах, ін’єкційних препаратів у скляних ампулах. За останнє десятиріччя її обсяг на світовому ринку зріс орієнтовно з $ 5 млрд до $ 7 млрд, із прогнозом до подальшого зростання. Більшість дослідників вказують на важливість стійкості фармацевтичної упаковки. Термін «стійкість» узагальнено можна описати як «задоволення потреб сьогодення без шкоди для потреб майбутнього». Так от, блістерна упаковка є стійкою щодо довкілля протягом усього життєвого циклу, від видобутку сировини до використання, переробки та утилізації.
  • Ескіз
    Документ
    Функціонально-орієнтоване проектування машин пакування харчових продуктів у контексті технологій замкненого циклу
    (2022) Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Токарчук, Сергій Володимирович
    При проєктуванні структури та визначенні параметрів процесу керування як важливої складової забезпечення життєвого циклу пакувальної машини важливо враховувати умови її майбутньої експлуатації, технічного обслуговування та ремонту. Реалізація такого підходу можлива лише шляхом застосування функціонально-орієнтованих технологій проєктування. В основі цієї концепції лежить рекурентний зв’язок між етапами конструкторського й технологічного проєктування пакувальної машини (ПМ), а також планування її виготовлення і супроводу, що координуються спеціально призначеним для цього розподіленим інформаційним середовищем. При застосуванні концепції функціонально-орієнтованого проєктування вдається досягти перекриття всіх стадій життєвого циклу пакувальної машини, що забезпечує підвищення якості його функціональних і споживчих властивостей та ефективність швидкого виконання індивідуального замовлення. Функціональний підхід до процесу розроблення і створення нових пакувальних машин передбачає, що будь-який матеріальний об’єкт є певною сукупністю (матрицею) функцій, серед яких можна виділити корисні, шкідливі та нейтральні функції. У статті описано функціональний підхід, який, на відміну від підходу предметного, ґрунтується на тому, що створюваний виріб повинен відповідати ряду функцій, які можуть забезпечуватися окремими матеріальними носіями, що є найдешевшими, або робота з якими є найменш витратною. Перспективним може бути такий технологічний процес проєктування, на переходах якого, одночасно з формуванням корисних функцій, відбувається ослаблення або ліквідація функцій шкідливих і, за можливості, усунення функцій нейтральних. Наведено аналіз ієрархічної структури окремої машини пакування дрібноштучних харчових продуктів. Розроблено схеми та моделі реалізації багатоетапного покрокового багатокритеріального синтезу на прикладі функціонального мехатронного модуля (ФММ) подачі сипкого продукту в пакувальну машину, обґрунтовано доцільність використання функціонально-орієнтованого проєктування для різних компонувань ПМ. Результати теоретичних досліджень є підґрунтям для експериментальних досліджень.
  • Ескіз
    Документ
    Методологія квантифікаційного підходу до вибору оптимальних структур адаптронних функціональних модулів пакувальних машин
    (2023) Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна
    Сучасні зразки пакувального обладнання — це складні технічні системи, що побудовані на агрегатно-модульному принципі. Такі інтегральні технічні комплекси формуються з адаптронних функціональних модулів, кожен з яких є як функціонально, так і конструктивно самостійним виробом з високою кількістю синергетично зв’язаних між собою характеристик і параметрів. У статті наведена методологія вибору оптимальної структури пакувальної машини на основі теорії функціонально-вартісного аналізу. За результатами експертних оцінок визначається інтегральний параметр, тобто пріоритет. Modern samples of packaging equipment are complex technical systems built on the aggregate-module principle. Such integral technical complexes are formed from adaptronic functional modules, each of which is both functionally and constructiv ely an independent product with a high number of synergistically interconnected characteristics and parameters. The aggre gate-module design principle involves the creation of clusters of adaptronic functional modules of various functional purposes. The selection of the functional module from the cluster is based on the output data of the packaging machine and compliance with the quality parameters of their functioning. The article presents the methodology for choosing the optimal structure of the packaging machine bas ed on the technology of functional-cost analysis. Based on the results of expert evaluations, an integral parameter, i. e. priority, is determined. The selection of the optimal structure of the adaptronic functional module was made on the basis of criterion analysis. The criterion analysis method takes into account the functional features of the functional module. On the basis of comparisons of the given coefficient of perfection, the optimal structure of the adaptronic functional module is chosen. The implementation of the developed methodology was tested at the stage of designing machines for packing light-flowing loose products into consumer containers. The performed studies made it possible to substantiate the methodology of the quantification approach to the selection of optimal structures of both the packaging machine as a whole and individual adaptive functional modules. It is appropriate to select the optimal structure of the packaging machine by the methods of functional and cost analysis. Comparing the priority values makes it possible to s elect the optimal option from the cluster. It is appropriate to select the optimal structures of adaptive functional modules using the methods of criterion analysis, which takes into account the features of the module's functioning.
  • Ескіз
    Документ
    Безпечність харчових продуктів в пакувальних машинах
    (2020) Гавва, Олександр Миколайович; Кохан, Олена Олександрівна; Марцинкевич, Леся Валентинівна; Голоперов, Ігор Вікторович
    Стаття присвячена розгляду видів псування харчових продуктів, в ній наведена класифікація пакувальних машин за рівнем гігієни та вимоги стандартів щодо забезпечення безпечності харчових продуктів на кінцевих операціях виробництва, а саме пакування готової продукції.The article is devoted to consideration of the types of spoilage of food products, it lists the classification of packaging machines according to the level of hygiene and the requirements of standards for ensuring the safety of food products in the final operations of production, namely the packaging of finished products.
  • Ескіз
    Документ
    Акватроніка в системах подачі рідких харчових продуктів ліній пакування
    (2021) Якимчук, Микола Володимирович; Гавва, Олександр Миколайович; Токарчук, Сергій Володимирович; Якимчук, Владислав Миколайович
    У статті розглядається можливість використання установки «Акватронік —Фесто» як фізичної моделі, яка відображає реальні процеси подачі рідкого харчового продукту та систем керування енерговитратами. Автори за допомогою фізичної моделі «Акватронік — Фесто» провели експериментальні дослідження та проаналізували величину споживанням енергії на переміщення рідкого харчового продукту в системах подачі як функцію керування енерговитратами. Наведені результати експериментальних досліджень показують залежність зміни величини місцевих опорів як функції енерговитрати системи подачі рідкого харчового продукту. За результатами досліджень доведено, що регулярні заходи з обслуговування систем подачі рідких харчових продуктів у лініях пакування забезпечують безперебійну і безвідмовну роботу насосів та іншого обладнання, а впровадження нових регульованих систем керування — зменшують енерговитрати. Отримані результати доцільно використовувати при створенні нових енергоощадних систем подачі рідких харчових продуктів на лініях пакування. The quality of liquid food packaging is inextricably linked with innovations in the development of technological packaging equipment and the qualification of production staff. One of the innovative directions of development of new packaging systems is the modernization of liquid food supply systems. Designing the latest liquid food supply systems in packaging lines require from designers engineering knowledge to ensure energy efficiency and reliability of their work. The importance of developing and systematizing such knowledge led to the creation of a new branch of science — aquatronics. According to the terminological definition, "aquatronics" is a synergistic combination of structural elements, technologies, energy and information flows for effective management of energy and water resources. The main directions of aquatronics are the study of new methods of control and management of the automatic process of fluid supply, taking into account energy-saving technologies of consumption. The article considers the possibility of using training equipment "Aquatronic — Festo" as a physical model that reflects the real processes of liquid food products supply and energy management systems. Using the physical model "Aquatronic — Festo", the authors conducted experimental studies and analyzed the amount of energy consumption for the movement of liquid food products in the systems as a function of energy management. The presented results of experimental researches show the dependence of the change in the value of local resistances as a function of the energy consumption of the liquid food supply system. Research has shown that regular maintenance of liquid food products supply systems in packaging lines ensures uninterrupted and trouble-free operation of pumps and other equipment, and the introduction of new regulated control systems — reduces energy consumption. It is expedient to use the received results at creation of new energy saving systems of giving of a liquid food product in packing lines.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив інерційних і геометричних параметрів вакумних захоплювальних пристроїв на допустиме зусилля утримання тарно-штучних вантажів
    (2020) Якимчук, Микола Володимирович; Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Токарчук, Сергій Володимирович; Якимчук, Владислав Миколайович
    У конструкціях сучасних вакуумних захоплювальних пристроїв спостерігаються революційні зміни. Ці зміни пов ’язані з появою нових конструктивних матеріалів з покращеними фізико-механічними характеристиками і технологій створення складних конструкцій шляхом використання ЗД-принтерів. Потреба створення нових конструкцій вакуумних захоплювальних пристроїв з розширеними функціональними можливостями є наразі дуже актуальною. У статті розглянуто можливість використання вакуумних захоплювальних пристроїв для виконання технологічних операцій в обладнанні для переміщення тарно-штучних вантажів. Розроблено математичну модель для визначення зусилля утримання тарно-штучних вантажів і величини вакууму в таких пристроях з урахуванням додаткових динамічних навантажень і фізико-механічних властивостей пакувальних одиниць, що надає можливість забезпечити надійне їх утримання. Проведено порівняльний аналіз зусиль утримання стандартних і гофроприсмоктувачів. За результатами аналітичних дослідження встановлено, що зміна напрямку вектора сили інерції збільшує зусилля утримання тарно-штучного вантажу в 1,5 раза при однакових показниках кінематичних і динамічних навантаженнях. Використання гофроприсмоктувачів надає додаткові технічні можливості для захоплення тарно-штучних вантажів зі складною конфігурацією твірних поверхонь і є додатковим джерелом коливальних процесів, які суттєво зменшують зусилля утримання упаковок до 40% порівняно зі стандартними присмоктувачами при однакових показниках величини вакууму, кінематичних і динамічних навантаженнях. Визначено, що зміщення осі присмоктувача відносно центру тяжіння тарноштучного вантажу в межах розмірів ядра перерізу контакту призводить до суттєвого збільшення величини вакууму в присмоктувачі на 30%, а зміна кута дії сили інерції — на 40%. Отримані результати можуть бути використані для розробки нових конструкцій вакуумних захоплювальних пристроїв. Revolutionary changes are observed in the designs of modern vacuum capturing devices. These changes are related due to the emergence of new structural materials with improved physical and mechanical properties and technologies for creating complex structures through the usage of 3D printers. The need to create new designs of vacuum capturing devices with advanced functionality is currently very relevant. In the article the authors considered the possibility of using vacuum capturing devices to perform technological operations in the equipment for moving containerized artificial cargo. A mathematical model has been developed to determine the holding force of containerized artificial cargo and the amount of vacuum in such devices, taking into account additional dynamic loads and physical and mechanical properties of packaging units, which made it possible to ensure their reliable retention. A comparative analysis of the retention efforts of standard and corrugated suction cups has been conducted. According to the results of analytical studies, it was established that the change in the direction of the inertial force vector increased the retention forces of the containerized artificial cargo by 1.5 times at the same indicators of kinematic and dynamic loads. The usage of corrugated suction cups provided additional technical capabilities for capturing containerized artificial cargo with a complex configuration of forming surfaces, but was also an additional source of oscillating processes that significantly reduced the retention force of packages up to 40% compared to standard suction cups at the same vacuum values, kinematic and dynamic loads. It was determined that shifting the axis of the suction cup relative to the center of gravity of the containerized artificial cargo within the core size of the contact cross section led to the significant increase in vacuum in the suction cup by 30% and change the angle of inertia by 40%. The obtained results can be used to develop new designs of vacuum capturing devices.