Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Визначення стану вологи методом ІЧ-спектроскопії в білково-рослинних сумішах(2014) Іванов, Сергій Віталійович; Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена ОлександрівнаУ статті наведено дослідження стану вологи в молочно-білкових сумішах з екструдатами рису та пшениці до розморожування та після дефростації. Методом ІЧ-спектроскопії підтверджено, що екструзійне оброблення зернових покращує вологозв’язуючі властивості. Даний ефект спостерігається при порівнянні відносної інтенсивності смуг води і протеолітичного протону сиру кисломолочного, які зменшуються після дефростації, що характеризує збільшення вмісту міцнозв’язаної вологи. Для сумішей сиру кисломолочного з пшеницею реалізується протилежна закономірність – під час дефростації суттєво збільшується кількість як міцно-, так і слабкозв’язаної вологи, що свідчить про заповнення пустот кристалічних решіток. Одержані результати досліджень можна використати при удосконаленні технології зберігання молочно-білкових продуктів для зменшення втрат в повному виробничому циклі напівфабрикатів на їх основі. In the article depicted a study of moisture status in the milk-protein mixtures with rice and wheat extrudates before defrostation and when defrosted. Using IR-spectroscopy confirmed that extrusion processing of grain crops helps to enhance moisture-coupled properties. This effect is observed when comparing IR-specters before and after defrostation. For cottage cheese mixtures with wheat the opposite pattern was observed - significantly increases the amounts of strongly and loosely coupled moisture when defrosted, indicating the filling free space of crystal lattices where moisture retains. The research results can be used to improve the storing technology of milk-protein products to reduce excess losses.Документ Молочно-білкові пасти(2007) Онопрійчук, Олена Олександрівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Грек, Олена ВікторівнаВикористання рослинної сировини, а саме висівок пшеничних харчових, клітковини харчової, шроту гарбузового та продуктів лікувально-профілактичного призначення на основі пророщених злаків "Прозер", підвищує харчову й біологічну цінність комбінованих молочних продуктів та стійкість їх до зберігання. Комбінування сировини тваринного й рослинного походження сприяє зменшенню собівартості повноцінних харчових продуктів та збільшенню їх виходу. Plant material usage, wheat bran food, fiber, food, pumpkin seed meal and health care products based on destination germinated cereal "Prozer" to be more specific, increases nutritive and biological value of combined dairy products and their storage resistance. Combining raw animal and vegetable origin reduces the cost of full food and increases their output.Документ Розроблення технології комбінованого молочно-білкового продукту з рослинними інгредієнтами(2006) Онопрійчук, Олена Олександрівна; Грек, Олена Вікторівна; Потапенко, Сергій ІвановичРозроблена технологія нового комбінованого молочно-білкового продукту з визначеними функціонально-технологічними властивостями, а саме пасти на основі сиру кисломолочного. В якості нових рецептурних компонентів були обрані продукти лікувально-профілактичного харчування на основі пророщених злаків «Прозер».Документ Білково-рослинна суміш для напівфабрикатів на основі сиру кисломолочного(2010) Тимчук, Алла Вікторівна; Грек, Олена ВікторівнаУ статті розглядаються спосіб отримання суміші на основі сиру кисломолочного для тривалого зберігання для наступної дефростації з додаванням білково-рослинної композиції на основі білкового концентрату та борошна пшеничного або екструдату рису у певному співвідношенні. In the article examined method of receipt the mixture based of curd for the protracted storage and a next defrostation with addition of protein-vegetable compositions on the basis of albuminous concentrate and the wheat flour or extrudate of rice in certain correlation.