Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Визначення вологості в соняшниковому шроті методом БІЧ-спектроскопії
    (2014) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Гуцало, Інна Володимирівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Носенко, Тамара Тихонівна
    У статті наведено результати досліджень інфрачервоних спектрів відбиванння соняшникового шроту з різною вологістю (від 5 до 19 %). Експериментально встановлено характеристичні довжини хвиль, що відповідають за вміст вологи в соняшниковому шроті (1,46 та 1,93 мкм). За отриманими коефіцієнтами відбивання побудовано калібрувальні криві та наведено рівняння, що описують їх. Математичний перерахунок коефіцієнтів відбивання на оптичну густину забезпечував більш високу точність при калібруванні. Залежність оптичної густини від вологості також було представлено графічно із зазначенням відповідних рівнянь. Для кожного калібрувального графіка встановлено величину достовірності апроксимації. Даний метод надає можливість швидко та без додаткового висушування визначати вміст вологи в соняшниковому шроті. The data of the analysis of nearinfrared reflectance spectra of sunflower meal with different humidity that varied in the range from 5 to 19 % are investigated in this article. It is shown that wave lengths at 1.46 and 1.93 jam were characteristic and absorbance at these wave lengths corresponds to moisture content in sunflower meal. On the basis of reflectance coefficient calibration dependences were obtained and corresponding equations are given. Higher accuracy of calibration dependences was obtained when optical density was used for calibration. Dependences of optical density from sunflower meal humidity are also presented in this article. The value of valid approximation is shown for every calibration plot. This method ensures the possibility to determine the moisture content in sunflower meal rapidly and without drying.
  • Ескіз
    Документ
    Подрібнення насіння квасолі в молотковій дробарці
    (2013) Перегуда, Микола Антонович; Харченко, Євген Іванович; Корж, Тамара Володимирівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Гуцало, Інна Володимирівна
    Постійно зростаючий, внаслідок збігу низки політичних, економічних, технологічних тощо причин, дефіцит білкових речовин в харчуванні населення планети і України, зокрема спонукає науковців до пошуку додаткових джерел дешевих і достатньо повноцінних білків. Борошняні суміші з борошном бобових культур можуть бути використані для розширення асортименту вироблюваних хлібобулочних і кондитерських виробів з підвищеним вмістом білка та інших біологічно активних речовин. Насіння квасолі можна переробляти у борошно простим подрібненням у молотковій дробарці. При використанні вальцьових верстатів необхідне попереднє подрібнення насіння квасолі. A growing number of matches due to political, economic, technological, etc. cause’s deficiency of proteins in the diet of the world's population and Ukraine in particular encourages researchers to seek additional sources of cheap and quite full of protein. Pastry flour mixture with legumes can be used to expand the range of products of bakery and confectionery products with a high content of protein and other biologically active substances. Bean seeds can recycle in simple flour grinding in hammer mill. Using roller mill grinding is needed seed beans.