Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Перспективи вирощування і переробки спаржі(2014) Гонта, Ігор Анатолійович; Гіджеліцький, Віталій Миколайович; Піддубний, Володимир АнтоновичУ статті наведено інформацію, що стосується спаржі як овочевої культури зі складом, збагаченим вітамінними комплексами, які мають визнані лікувальні властивості і можливості у кулінарному застосуванні. Відмічено, що практично не вирішено питання подовження термінів зберігання спаржі і одночасно запропоновано напрямки пошуку таких можливостей. Information related to asparagus as a vegetable having a rich composition of vitamin complexes with recognized medicinal properties and opportunities for the culinary use is presented in this article. It is noted that the problem of shelf life extension of asparagus has not been solved yet. Thus, the directions of search for such opportunities have been presented.Документ Перехідні процеси в вакуумних технологіях стабілізації продукції(2014) Гонта, Ігор Анатолійович; Гіджеліцький, Віталій Миколайович; Максименко, Ірина ФаддеївнаУ публікації наведена інформація щодо термодинамічних і енергетичних параметрів зневоднення овочевих культур за вакуумування оброблюваних середовищ. The article presents information regarding the thermodynamic features of the processes of dehydration vegetable- fruit products.Документ Особливості технологій вторинного бродіння у виробництві шампанських вин(2012) Лензіон, Валентин Йосипович; Гіджеліцький, Віталій Миколайович; Криворотько, Володимир Михайлович; Соколенко, Анатолій ІвановичДослідженнями встановлено співвідношення між технологічними, геометричними і термодинамічними параметрами процесів вторинного бродіння у виробництві шампанських вин. Встановлено взаємозв’язки між геометричними параметрами акратофорів, динамікою накопичення діоксиду вуглецю та енергетичними потенціалами розчиненого С02. Запропоновано конструктивне рішення для організації перемішування виноматеріалів за рахунок використання потенціалу розчиненого С02. Studies have established the relationship between technological,geometric and thermodynamic parameters of the process of secondary fermentation in the production of champagne. Intercommunications are set between the geometrical parameters of akratoforov, dynamics of accumulation of dioxide of carbon and power potentials of cutin C02. The last are related to the pitch gradient on a size permanent satiations under the law of Henry. Structural solution is offered for organization of interfusion of виноматериалов due to the use of potential of cut-in C02.