Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
1 результатів
Результати пошуку
Документ Задачі інтеграції системи управління підприємствами харчової промисловості(НУХТ, 2012) Ельперін, Ігор Володимирович; Пупена, Олександр МиколайовичАналіз структури виробничих зв’язків об’єкту управління і його зв’язків з зовнішнім середовищем дозволяє сформувати загальну мету і критерії оцінки функціонування системи. При цьому можлива і бажана декомпозиція загальної мети на множину локальних цілей для кожної ділянки виробництва. В результаті, отримане дерево цілей можна представити у вигляді графа, який відображає зв’язки і підпорядкованість цілей і функцій управління. При цьому треба враховувати, що як правило зовнішнім середовищем задається не один, а декілька критеріїв оцінки функціонування підприємства, деякі з яких можуть бути несумісними. Тому виникає задача упорядкування критеріїв шляхом ранжування, завдання пріоритетів або вагових коефіцієнтів.