Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
13 результатів
Результати пошуку
Документ Інформаційна технологія реалізації теоретико-ігрового підходу в задачах ціноутворення харчового підприємства(2020) Загоровська, Лариса Григорівна; Стрелець, Євгенія; М'якшило, Олена Михайлівна; Харкянен, Олена ВалеріївнаЗапропоновано метод розв’язання задачі визначення оптимальної ціни на продукцію харчового підприємства, заснований на використанні теоретико-ігрового підходу. Показано, що розроблені моделі та відповідні критерії вибору дадуть можливість врахувати кожен фактор, що впливає на обсяг продажів, та розрахувати кілька варіантів ціни із можливістю вибору оптимального з них. Встановлено, що використання теоретико-ігрового підходу з залученням зазначених технологій є ефективним методом розв’язання задачі визначення оптимальної ціни на продукцію харчового підприємства. Для отримання адекватних експертних оцінок ринкової ситуації запропоновано використовувати поєднання сучасних інформаційних технологій сховищ даних, багатовимірного аналізу та технологію Data Mining. Такий підхід забезпечує доступ до будь-яких точок сховища даних і дозволяє вибирати й представляти інформацію у деталізованому або агрегованому вигляді. Особливо слід зазначити, що завдяки використанню OLAP-кубів та створених на їх основі прозорих багатовимірних моделей даних, аналітики можуть оперативно аналізувати розділену багатовимірну інформацію за різними зрізами в реальному масштабі часу. За результатами аналізу продажів за попередні періоди — рік, місяць, квартал — та, враховуючи вплив актуальних ринкових чинників, можна розрахувати показники попиту на кожен вид продукції при встановленій ціні на заданий період. Загалом, запропонована інформаційна технологія, що поєднує використання теоретико-ігрових моделей та інтелектуального аналізу даних, значно підвищує якість процедур прийняття рішень щодо встановлення оптимальних цін на асортиментний ряд продукції харчового підприємства. Обґрунтування цього твердження базується на результатах попередніх випробувань розробленого програмного модуля, що реалізує запропонований підхід, на типовому м’ясопереробному підприємстві.Документ Інформаційна підтримка реалізації задачі визначення оптимального маршруту перевезень(2019) Загоровська, Лариса Григорівна; Стрелець, ЄвгеніяУ роботі розглянуто питання значимості використання логістичної системи в діяльності підприємств харчової промисловості, подано перелік ключових задач логістики, серед яких виділено задачу транспортної логістики — визначення оптимального маршруту перевезень. Підкреслено особливу актуальність даної задачі для підприємств харчової промисловості, насамперед тих, що випускають продукцію з обмеженим терміном реалізації. Зазначено, що для таких продуктів збільшення часу перевезень до точок продажу відбувається за рахунок терміну їх споживання, а відтак, зменшується термін реалізації цієї продукції, що у свою чергу підвищує ризик недоотримання належних прибутків. Розглянуто сучасні методи розв’язання задач та обґрунтовано вибір методу Кларка-Райта для задачі визначення оптимального маршруту перевезень вантажів. Наведено алгоритм методу та створення інформаційної підтримки для його інтеграції та реалізації в інформаційній системі логістики підприємства. Розглянуто шляхи впровадження інформаційної підтримки реалізації задачі визначення оптимального маршруту перевезень із визначенням слабких та сильних сторін. Подано логічну модель бази даних типової інформаційної системи обліку та руху товарів, перевезень та автотранспорту підприємства із врахуванням особливостей діяльності підприємств харчової промисловості. Обґрунтовано використання CASEзасобу AllFusion DataModeler для проектування та документування бази даних, що дозволяє створювати, документувати та супроводжувати бази даних. Обрано та реалізовано підхід використання прямого проектування структури бази даних. Представлено процедуру генерації фізичної схеми бази даних з логічної моделі даних з можливістю включення тригерів для реалізації цілісності посилань, збережених процедур, індексів, обмежень та інших можливостейДокумент Використання Ca Erwin Model Manager для моделювання структури сховища даних(2014) Грибков, Сергій Віталійович; Загоровська, Лариса ГригорівнаУ статті розглянуто проблеми, що виникають при створенні сховища даних. Для уникнення зазначених проблем запропоновано використовувати засіб колективного проектування складних моделей AllFusion Model Manager,В ефективність якого підтверджена при створені сховища даних системи підтримки прийняття рішень для ВАТ «Макаронна фабрика». The problems encountered w h en creating a data warehouse are considered, and it is proposed to use CA Erwin Model Manager to avoid them. The paper describes the use of CA Erwin Model Manager, a software tool for corporate design and modeling, in order to simulate the structure of a data warehouse for V AT "M akaronna fabryka" decision support system.Документ Розвиток та удосконалення інформаційної системи підприємства оптово-роздрібної торгівлі(2012) Загоровська, Лариса Григорівна; Ковтун, Олена М.Розглянуто питання розвитку та удосконалення інформаційної системи підприємства оптово-роздрібної торгівлі. Розроблено модель бізнес-процесів підприємства, удосконалено структуру бази даних та розширено функціональність системи шляхом інтеграції й адаптації розробленого SCM-модуля.Документ Використання генетичних алгоритмів для розв’язання задачі складання розкладу виконання замовлень(2011) Грибков, Сергій Віталійович; Загоровська, Лариса Григорівна; Бровченко, Наталія НестерівнаСформульовано критерії оптимальності та формалізовано задачу складання розкладу виконання замовлень на виготовлення макаронних виробів. Використано генетичні алгоритми для її розв’язання.Документ Розроблення алгоритмів та методів завантаження інформації до сховища даних інформаційної системи ВАТ «Макаронна фабрика»(2010) Грибков, Сергій Віталійович; Загоровська, Лариса ГригорівнаРозглянуто проблему інтеграції різних інформаційних джерел в інформаційній системі та запропоновано підхід використання єдиного сховища даних як інформаційної інфраструктури підприємства. Розроблено алгоритми та методи завантаження інформації до сховища даних.Документ Процесом керує комп’ютер(2010) Загоровська, Лариса Григорівна; Яницький, В.; Швець, Н.; Грибков, Сергій ВіталійовичДосліджено стан автоматизації підприємств макаронної галузі на прикладі ВАТ «Макаронна фабрика» та зроблено огляд робіт що проводяться для удосконалення системи управління шляхом розробки інформаційних систем на основі нових технологій.Документ Використання методів інтелектуального аналізу та добування даних при удосконаленні систем підтримки прийняття рішень(2008) Грибков, Сергій Віталійович; Загоровська, Лариса ГригорівнаРозглянуто вимоги до сучасних систем підтримки прийняття рішень та окреслено напрямки їх удосконалення. Показано, що використання методів інтелектуального аналізу та добування даних дозволяє суттєво підвищити ефективність управлінських рішень. Запропонований підхід реалізовано на прикладі макаронного виробництва. Використання СУБД MS SQL SERVER 2005 та інструментарію Analysis Services забезпечило автоматизоване створення моделей Data Mining, що дозволило розв'язати низку задач управління підприємством.Документ Моделювання структури системи підтримки прийняття рішень для підприємств харчової галузі(НУХТ, 2007) Загоровська, Лариса Григорівна; Грибков, Сергій ВіталійовичЗапропоновано структуру системи підтримки прийняття рішень для підприємств харчової галузі з метою удосконалення прийняття оптимальних рішень на всіх рівнях управління підприємством, що має сприяти збільшенню прибутку підприємства.Документ Дослідження та моделювання діяльності ВАТ "Макаронна фабрика"(2004) Загоровська, Лариса Григорівна; Грибков, Сергій ВіталійовичВикористовуючи методологію структурного аналізу і проектування SADT та інструментальний CASE-засіб AllFusion Process Modeler, побудовано функціональну модель управління макаронним підприємством, що дало змогу виявити основні задачі прийняття управлінських рішень.