Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізування технології пивного сусла шляхом обробки магнітним полем
    (2008) Романова, Зоряна Миколаївна; Зубченко, Віктор Сергійович
    Досліджені процеси, що відбувають під час приготування пивного сусла під впливом постійного магнітного поля. Визначено оптимальні значення напруженості постійного магнітного поля і тривалості його дії для підвищення стабільності пивного сусла і на покращення його якості. The processes are serving in the preparation of beer wort under the influence of a constant magnetic field. The optimum value of the constant magnetic field intensity and the duration of its action to increase stability of beer wort and improve its quality.
  • Ескіз
    Документ
    Фізичні аспекти оптимізації процесів пивоваріння рентгенівським опромінюванням
    (2010) Романова, Зоряна Миколаївна; Зубченко, Віктор Сергійович; Романов, Микола Сергійович; Мельник, Ірина
    В даній роботі представлені дослідження впливу рентгенівських променів на активізацію ферментів солоду і відповідно якісний склад сусла. In this work researches of influencing of x-rays is probed on activation of enzymes of malt and accordingly high-quality composition of mash.
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація процесу приготування пивного сусла електромагнітними полями і випромінюваннями
    (2005) Романова, Зоряна Миколаївна; Зубченко, Віктор Сергійович; Романов, Микола Сергійович; Мельник, Юрій Володимирович
    Дана робота присвячена дослідженням, спрямованим на отримання високоекстрактивних пивних заторів з використанням солоду, як джерела ферментів а також несолоджених матеріалів. Для досягнення активації ферментів солоду використовували оброблення пивних заторів постійним магнітним полем. In this paper, the research aimed at obtaining vysokoekstraktyvnyh congestion beer using malt as a source of enzymes and nesolodzhenyh materials. To achieve activation of enzymes malt beer using cutting congestion constant magnetic field.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу постійного магнітного поля на інтенсифікацію процесу приготування пивного сусла
    (Дослідження впливу постійного магнітного поля на інтенсифікацію процесу приготування пивного сусла / З. М. Романова, В. С. Зубченко, М. В. Карпутіна, М. С. Романов // Харчова і переробна промисловість. - 2005. - № 11. - С. 21-22., 2005) Романова, Зоряна Миколаївна; Зубченко, Віктор Сергійович; Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Романов, Микола Сергійович
    Для переведення в розчин екстрактивних компонентів зернової сировини (процес затирання у пивоварінні) використовують ферментисолоду і концентровані ферментні препарати (КФП) [1,2,4]. Однак при всіх перевагах такого поєднання – отримання максимальної кількості ферментів для розчинення зернових заторів, слід відмітити і такий суттєвий недолік, як високу вартість солоду та КФП , що призводить до зростання собівартості кінцевого продукту – пива. Дана робота присвяченадослідженням, спрямованим на отримання високоекстрактивних пивних заторів з використанням лише солоду, як джерела ферментів. Екзогенні ферменти у дослідженнях не використовували. To convert the solution of extractive components of the grain material (mashing process in brewing) using enzymes and concentrated malt enzymes (CFR) [1,2,4]. However, with all the benefits of this combination - a maximum number of enzymes to dissolve grain congestion, it should be noted, and a major drawback is the high cost of malt and CFR, which leads to an increase in the cost of the final product - beer.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив лазерного опромінювання на ферментативні процеси у пивоварінні
    (2007) Романова, Зоряна Миколаївна; Зубченко, Віктор Сергійович
    Наведені результати дослідження впливу лазерного опромінювання на активність ферментативних процесів при затиранні зернопродуктів у пивоварінні. Визначений оптимальний час впливу лазерного опромінювання на затори (естрактивні розчини зернопродуктів) для підвищення стабільності пивного сусла і покращення його якості. The influence of the constant lazer rays and x-rays on the activity of ferment processes when soluble substances of grain products being converted into the solution while preparing beer has been investigated. Optimum meanings of the given factors and the time of their influence upon the increasing stability and improving the qualitative indices of the beer must have been investigated.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу лазерного випромінювання на вихід екстрактивних речовин
    (2010) Романова, Зоряна Миколаївна; Зубченко, Віктор Сергійович; Карпутіна, Маргарита Віталіївна
    Наведені результати дослідження впливу лазерного опромінювання ультрафіолетовогго діапазону хвиль на процеси затирання у пивоварінні. Визначений оптимальний час впливу лазерного опромінювання на затори (естрактивні розчини зернопродуктів) для підвищення стабільності пивного сусла і покращення його якості. The influence of the constant laser rays and x-rays on the activity of ferment processes when soluble substances of grain products being converted into the solution while preparing beer has been investigated. Optimum meanings of the given factors and the time of their influence upon the increasing stability and improving the qualitative indices of the beer must have been investigated.